onsdag 7 april 2010

Foder fordrar ... (forts.)

EH ... ÖH ... ÄH ... Nu har jag ägnat så gott som hela dagen åt att fod­ra min stora randiga väska och en nyproducerad jeansblå sak. Den stora med stadigt bomullstyg och den mindre med sånt där asigt slin­kigt, riktigt fodertyg. Ingendera har fått blixtlås. Den pärsen spar jag till morgondagen och pluskan plus två ännu inte visade pennfodral/små necessärer.

Den randiga väskan har legat lite på is, för jag väntade på blom­knap­par som jag köpt på Etsy. De kom igår, så nu fanns det ingen orsak att dra ut på pinan längre.


Jag tycker de är urläckra och kommer säkert att få användning för alla, i alla storlekar. Fyra gick åt till väskan, där en virkad blomma + en knapp fått bli dekor där bärremmarna är fästa.


Eftersom väskan är rundvirkad kom jag inte på något bättre sätt att få fodret på plats än att först sy det och som sista moment sätta det på plats i väskan, vika in en centimeterbred fåll och sticka fast det med symaskin så nära kanten jag kunde. På den här bilden syns det rätt bra hur jag menar:[tags: crochet, stripes, bag, tote, cotton, Etsy]

4 kommentarer:

 1. Jag blir så glad när jag ser alla fina färger och absolut helt urläckra knappar.....tänk vad det finns mycket fint!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Så sant som det är sagt, det finns så mycket fint att man blir alldeles matt ...

  Men färger är glädje! Jag märker tydligt hur mitt val av kulörer på inredning, kläder och hantverk påverkas av mitt humör. Är jag "låg" blir det mycket naturvitt, grått, marinblått osv, men är jag på topp "målar" jag med hela paletten :oD

  SvaraRadera
 3. Sliddrigt tyg....påminner mig om en kjol jag sydde för evigheter sedan. Hade den på en tjusig fest o under middagen höll jag hela tiden på att glida av stolen. Borde sytt dit halkremsor på bakstycket ;)

  SvaraRadera
 4. *flabbar så magmusklerna krampar*

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!