lördag 10 april 2010

Ja, jag är en handarbetsmissbrukare

NÄE, DET GICK inte att låta bli. Igår kväll påbörjade jag en ny randig väska. Alla dessa färger i garnlådan lockar, pockar och drar och vill bli någonting. Ja, de formligen skriker efter att bli befriade från ban­de­rol­lerna runt sina magar.

Eftersom jag nästan aldrig virkar efter ett givet mönster vete sjutton vilken modell det här ska bli, men det lutar åt en lite större variant, i en varmare färgskala än den förra. Och bottnen blir oval istället för rund.


Fast egentligen borde jag fortsätta på den vågiga bomullsfilt jag re­dan kommit en bit på ...


Dagens höjdpunkt var när jag fick för mig att bläddra i bruks­an­vis­ning­en till kameran jag ägt ett par år. Och se på fan! Det går ju faktiskt att justera vitbalansen manuellt, och vips är ett långvarigt, foto­gra­fiskt ir­ritationsmoment eliminerat.
(Jag vågar knappt berätta att jag hittade en del andra finesser också, som jag inte haft en aaaning om att min F30 är utrustad med. Pinsamt.)[tags: crochet, bag, tote, stripes, oval, cotton, blanket, ripples, waves, Etsy]

6 kommentarer:

 1. Hej "Flitiga Lisa" just nu har jag satt mig och ska försöka börja på nytt med mina garner. Vilka härliga färger dina garner har, vilken tjocklek har garnet och vilken stl. på nålen använder du?
  Mina garner bleknar jämfört med dina, det finns inte i så många färger.

  SvaraRadera
 2. Garnet jag fallit som en sten för - och använt i många år nu - heter "Catania" och är av märket Scachenmayr Nomotta och tillverkas för Coats. Det är merceriserat. Det finns i 43 (!) olika kulörer. Rekommenderas virknål/stickor 2,5-3,5 mm. Klicka HÄR om du vill ladda ner deras färgkarta som en pdf-fil.

  SvaraRadera
 3. Du virkar så fina saker!
  Det där med kameran kan ju hända vem som helst. Fast man kan ha roligt åt sig själv över hur bra det skulle varit om man läst i bruksanvisningen redan från början. Sådana tokerier gör jag också =D

  SvaraRadera
 4. Jo, visst, men nog attans retar det mig att jag inte kollat upp det tidigare! Så mycket är det alltså värt med över tjugo års erfarenhet från reklambranschen ... :o( Fan, vilken idiot jag är ibland.

  SvaraRadera
 5. Kul med skapande! Jag är smått sugen på att börja måla lite igen... Men jag ska gå klart kursen och avklara min utställning först.

  SvaraRadera
 6. Jag har faktiskt också gått och ruvat ett tag på om jag ska inhandla några dukar och skruva hattarna av tuberna. Blev superinspirerad när jag besökte en väninna härom veckan, för hon hade målat såna härliga, färgsprakande saker.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!