måndag 31 maj 2010

... med lust och fägring stor

SIPPOR, VÅRLÖK OCH nunneört har vissnat och gullvivorna sjunger även de på sista versen. Det lider mot midsommar och i det fria är det scenbyte för andra akten. Bilderna är tagna med min Fuji FinePix F30 på Sviby holme strax utanför Mariehamn på Åland en tidig kväll i maj.

GETRAMS
29 maj 2010


HÄGG
29 maj 2010


HÄGG
29 maj 2010


HUMLEBLOMSTER
29 maj 2010


LILJEKONVALJ
29 maj 2010


LILJEKONVALJ
29 maj 2010


SKOGSNÄVA/MIDSOMMARBLOMSTER
29 maj 2010


SKOGSNÄVA/MIDSOMMARBLOMSTER
29 maj 2010


Du kan se alla bilder i större format om du klickar på dem.

[tags: spring, lily of the valley, bird cherry, water avens, mourning widow, Angular Solomon's-seal, Scented Solomon's-seal]

16 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder. Har du macroobjektiv till eller i din kamera? Frågar en som är novis på fotogrejor. Humleblomster tillhör några av mina favoritblomster de är så fina.
  Jag har precis gått ur sängen, hela dagen igår upptogs av sång och efteråt var kören hemma hos körledaren och grilla.

  SvaraRadera
 2. Tack ska du ha :o)

  Nej, inget makroobjektiv här inte. FinePix F30 är en kompaktkamera, om ock av lite mer avancerad modell. Den inbyggda makrofunktionen imponerar faktiskt på mig, måste jag säga. Men nog skulle det vara toppen med en "riktig" kamera ...

  Vad mysigt med en grillkväll med körkompisarna! Jag är jätteavundsjuk på alla som kan sjunga, för i det har man en öppning till så fin gemenskap.

  SvaraRadera
 3. Det är förbaskat synd att denna blomsterprakt tar slut så fort. Ett ögonblick och det är över.

  SvaraRadera
 4. Men tänk ändå, vilken tur att den fotografiska tekniken är uppfunnen! Då har man åtminstone bilder att titta på och minnas att precis så vackert var det - och blir det igen nästa år :o)

  [Och detta var således dagens övning i positivt tänkande ;o)]

  SvaraRadera
 5. De här bilderna behövde jag se i dag, blir så glad över dem:)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 6. Bra, då tjänar de verkligen sitt syfte! :oD

  SvaraRadera
 7. Vilken tur du har att hitta så vackra insekter också. Jätteläckert!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 8. Oj, oj, oj, vilka bilder!!! Otroligt vackra! Att fota en liljekonvalj underifrån och få med den vackra blågröna insekten - imponerande! Måste ha krävt omfattande akrobatiska övningar...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 9. Ha-ha! Nädu, jag fuskade faktiskt och böjde upp stjälken med handen. Åla på magen och plåta uppåt från mossnivå är en ålder jag för länge sedan lagt bakom mig ;o)

  SvaraRadera
 10. Åh vad vackra bilder, vad duktig du är!

  SvaraRadera
 11. Tack ska du ha, men jag tror faktiskt det mestadels beror på kameran - som jag sent om sider kommit på att har en massa funktionalitet som jag från början missade. Dessutom är naturen en väldigt tacksam Top Model just nu :o)

  SvaraRadera
 12. Men hörru! Om du fick en "riktig" kamera i dina händer så skulle Mathias Klum bli orolig! Vilka bilder du tar. Fantastiskt! Och kom nu inte å säg att det är fotoprogrammet som gör jobbet. Jag ser talangen serru!

  Kraaaam å tack för oro å omtanke!

  SvaraRadera
 13. Jo, man vart ju lite orolig när du liksom bara *poff!* blev borta en hel vecka utan förvarning. Skönt att se dig på banan igen :oD

  SvaraRadera
 14. F'låt! Skall icke upprepas som en felstickning ;D

  SvaraRadera
 15. Ha-ha-haaa! Gissa om jag saknat dig och dina sköna comments!

  SvaraRadera
 16. Grattis till dina riktigt tjusiga närbilder. Det är knepigt att få med såväl skärpa, bra ljus som känsla. Du har lyckats med allt :-)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!