måndag 17 maj 2010

Våren har vernissage

HEJ, KOM IN! Ta ett glas bubbel och tryck i dig några snittar medan du beundrar Vårens nyhängda konstverk. Temat för utställningen är ”Adjektiv”. För tekniken stod en Fuji FinePix F30.

Samtliga verk är i privat ägo ;o)FRÄSCHT
Mariehamn, 16 maj 2010
NYANSERAT
Mariehamn, 16 maj 2010
FRIKOSTIGT
Mariehamn, 16 maj 2010
SPRICKFÄRDIGT
Sviby holme, 15 maj 2010
FÄRGMÄTTAT
Ramsholmen, 15 maj 2010
UTVECKLAT
Ramsholmen, 15 maj 2010
ÅLÄNDSKT
Sviby holme, 15 maj 2010
ONÖDIGT
Sviby holme, 15 maj 2010
ROFYLLT
Sviby holme, 15 maj 2010


Du kan se alla bilder i större format om du klickar på dem.

18 kommentarer:

 1. Håller med om vart enda adjektiv utom möjligen "Övervintrat"! Där kunde det stå "Onödigt"...
  Jättefina bilder, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder!
  Nu funkade holkkameran så jag har fått mig en dos söta blåmesar! Otroligt häftigt! :)

  SvaraRadera
 3. Monica:
  Tack! Och jag tror tammetusan jag byter till ditt föreslagna "Onödigt". De är ena äckliga typer, dessa spanska skogssniglar. Tack och lov har jag - peppar, peppar - ännu inte hittat ett endaste exemplar i min egen trädgård.

  Märta:
  Visst är det kul att smygglutta på dem? Det ska bli jättespännande när äggen väl kläcks :oD

  SvaraRadera
 4. Åååååååå....land!

  Vilka vackra bilder!
  Har nyss druckit en kopp kaffe...UTAN dopp!
  Men bubbel och snittar hade definitivt "kryddat" vernissagen..

  Måste titta en gång till.
  Kram!
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Gudars, så kul att du tycker bilderna är okej :o) En annan är ju faktiskt bara amatörfotograf och har en högst medioker kamera.

  Hoppas du inte blev på lyset av allt bubbel. Jag såg nog att du norpade åt dig ett extra glas ;o)

  SvaraRadera
 6. ÅÅÅÅ så fina bilder,tog du en tugga av snigeln?Har börjat tänka på att resa ner till P-Å å Åland snart.
  Har testat med ljud i öronen,men det funkar inte för mig,har så kraftig tinnitus.
  När vi var till Åland första gången samla Sandra på såna där sniglar,dom var så gulliga tyckte hon.

  SvaraRadera
 7. Roligt att vernissaget är uppskattat :o)

  Nej, vet du vad! Det ska nog bli väldigt allvarlig hungersnöd innan jag frivilligt börjar sätta i mig spanska skogssniglar. Fast det finns en "galen" kock här på Åland, Bror Boman heter han, som faktiskt tillagade en maträtt av äcklen. Enligt de som provsmakade lär det ha smakat precis likadant som vilka andra sniglar som helst. Brrr...! *ryser*

  SvaraRadera
 8. Å du håller på och tjatar om en systemkamera med macroobjektiv. Så mycket bättre än så här kan det knappast bli. Du är ju en riktig foto-fena vettja;-)

  SvaraRadera
 9. Jag gillar att på vernissage! Och att få se dina bilder var verkligen en höjdpunkt i tillvaron. Jättevackra bilder!

  Apropå inbjudan till student, egentligen behövs det väl inte, de nära och kära vet ju när det hela äger rum. Här har Stora Syster delat boende, varannan vecka med mig, så det föll sig praktiskt så folk vet var de ska. Annars tror jag inte att det är särskilt vanligt i Sverige. Än?!

  SvaraRadera
 10. Göran:
  Nääääe ... Nu driver du med mig, va? Som vanligt :o) Fy, på sig, att busa med gamla tanter!

  Cina:
  Uj, uj, uj ... Nu är det nästan så att jag håller på att bli generad över alla lovord. Men tack, tack, det är ju trevligt om mina bilder röner uppskattning :oD

  SvaraRadera
 11. Jag varken driver eller busar med dej. Jag bara säjer som det är.
  Men om du påstår att du är gammal så kommer jag osökt att tänka på det ryska ordspråket;
  "Även en gammal ek kan ha en frisk rot".

  PS Jag är ännu äldre än dej.

  SvaraRadera
 12. Jamen, då är det bara att nypa i kjolfållen, niga vackert och tacka. Så där som småflickor gör inför äldre herrar ;o)

  Seriöst: Vad använder du själv för kamera till dina fantastiska bilder? Visst kommer man långt med en kompaktkamera, det är sant, men nog skulle det vara toppen med "viliga" grejer :oD

  SvaraRadera
 13. VACKERT, så fina bilder du tar.
  jag gillar alla utom snigelbilden, bilden är det inget fel på men usch den där snigeln fniss.

  SvaraRadera
 14. Ja, usch-usch, de är för äckliga, de där "mördarna" :o( Ska man se någon fördel med dem, så skulle det väl vara att de är utmärkta för fotografering. De rör sig ju inte direkt blixtsnabbt, om man så säger ;o)

  SvaraRadera
 15. Åååååååååhhhh ... int behöv du en ny kamera int ...
  Fantastiska foton!

  SvaraRadera
 16. Ja, tänk vet du, vad det går att göra med en gammal ångkamera och Photoshop ;o) Skämt åsido, är det ju himla trevligt att du tycker att fotona är nåt att hänga i julgranen. Eller är det kanske midsommarstången som är mer aktuell just nu?

  SvaraRadera
 17. Ärligt talat tror jag många har en övertro för tekniken. Om du skriver vackra dikter och de ljuvligaste formuleringar, är det knappast någon som undrar vad du använder för penna eller skrivmaskin.
  Kanske något att fundera på...

  Seriöst;
  Jag har två kameror. En liten kompakt Richo CX1 som jag använder till de flesta extrema närbilderna. Jag kör i autoläge, kanske med manuell fokus och ibland fixar jag till lite i Photoshop.
  Min andra kamera är en Canon EOS 450 med ett zoomobjektiv på 18-200 mm som alltid sitter på. Ett mkt bra objektiv och en kamera jag är nöjd med.
  Lycka till med dina kameraplaner.

  SvaraRadera
 18. Nä, att tekniken skulle gör att du blir bättre på någonting är en allmän villfarelse. Mycket vanligt fenomen inom den grafiska branschen, mitt yrkesområde, där vi sett en djupdykning när det gäller kvaliteten på mångt och mycket i och med att "folk i stugorna" fått möjlighet att själv "designa" sina trycksaker. Så det kan jag i alla fall skriva under på, att du inte per automatik kan åstadkomma t.ex. en snygg broschyr bara för att du har tillgång till Photoshop och InDesign! Nej, huvaligen ... *ruskar på huvudet*

  Så du tar alltså närbilderna med en kompaktkamera? Det var intressant att få veta! Det jag i grund och botten gillar med min FinePix F30 är att den faktiskt har ett helt okej makroläge. Fast såna där riktigt nääära bilder - eller då motivet är yttan, pyttan litet - går det ju inte att ta. Därav drömmen om ett riktigt makro :o)

  I bokhyllan står min gamla EOS 500 med standarzoomen 35-80 mm och samlar damm. Som den glada amatörfotograf jag är ställer jag mig apselut först i ledet och applåderar högljutt den förlåtande digitalfototekniken.

  Undrar om det överhuvudtaget finns någon marknad för gammaldags systemkameror idag? Annars får väl EOS:n fortsätta sitt nuvarande liv som bokstöd :o) Fast får jag tag på ett bra digitalt hus kan jag väl alltid flytta över objektivet..? Eller går inte det? (Erkänner villigt att jag är dåligt påläst.)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!