söndag 6 juni 2010

En grön, skön värld

ETT OTAL VALÖRER av grönt. Försommargrönskans fräschör går utan­på allt under resten av sommaren! Bilderna är tagna i ”Rucklets” träd­gård med min Fuji FinePix F30.

HÄSTKASTANJ
3 juni 2010


SYREN
3 juni 2010


SKOGSLIND (med objudna gäster)
6 juni 2010


LÖNN
3 juni 2010


ALM
2 juni 2010


SYREN ... och en liten myra
3 juni 2010


Du kan se alla bilder i större format om du klickar på dem.

[tags: Aesculus hippocastanum, horse-chestnut, conker tree, Syringa vulgaris, commong lilac, Tilia cordata, lime, linden, Acer platanoides, Norway maple, Ulmus glabra, elm tree]

6 kommentarer:

 1. Makalösa bilder!!! Har inga fler ord...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Vad du är bra på att fota,vår bästa tid är nu.
  Usch vad dålig jord då har min son bättre,här är det lera å knallhård
  som betong är den då man sätter ner spaden.

  SvaraRadera
 3. Att grönt verkligen ÄR skönt, får vi bevis för här med dina fina bilder!
  Läste om den dåliga jorden, fy vad trist! Reklamation så det dånar om det! Nån har mixat fel i receptet!

  SvaraRadera
 4. Jag vet vad du ska bli i ditt nästa liv, fotograf. Visst är det kul att plåta? Ibland får man till det riktigt bra,vad lycklig man är då. Jag knäpper av massor med bilder varje dag, men det går ju inte att lägga ut för många på bloggen.
  Ha det bra, natti natti.

  SvaraRadera
 5. Den här skira grönskan just nu är så vacker. Det är bara att njuta så länge det varar! Det är trist med dålig jord. Jag råkade köpa såjord förra året som var precis så där. Massor av små fröplantor torkade bort för att vattnet inte kom in i klumparna.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 6. Monica:
  Åh, tackar-tackar! Gröna är de i alla fall ;o)

  stickmamman:
  Uschja, den där blomjorden fick mig faktiskt så förbannad att jag klämde fram en tår. Det är inte skoj när växter man haft i sju-åtta år plötsligt håller på att stryka med.

  Cina:
  Ja, du är väl liksom i branschen just nu och borde veta. Jag har mejlat Kekkilä en gång till och denna gång skickat med bilder på hur kruttorr jorden är efter vattning. Det måste vara något fel på kompositionen!

  Monkan:
  Efter att jag (väldigt nyligen) upptäckte alla manuella inställningsmöjligheter jag har på min FinePix har fotograferingen tagit ett stort kliv uppåt på intressestegen! För stunden ödar jag massor med tid på att fibbla med olika kombinationer av bländar- och slutartider. Den digitala fototekniken är helt underbar på det viset; man kan knäppa och radera, knäppa och rader i det oändliga (eller tills batteriet är tomt ...)

  Kerstin:
  På kvällarna, när det skymmer, är det som allra mest hjärtknipande vackert just nu, tycker jag. När solen inte bländar längre blir färgerna mättade och alla olika nyanser av grönt kan urskiljas på ett tydligare sätt än på dagen. Jag formligen älskar min trädgård i skymningstid!

  Jorden var verkligen en besvikelse och till min stora sorg tror jag att två av mina käraste krukväxter inte överlever. Nu har jag i alla fall gjort en egen jordblandning av Hasselfors planteringsjord och min vanliga, sandblandade från trädgården.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!