måndag 7 juni 2010

"Intet är som väntans tider"

I ”FRIDOLINS VISOR” skriver Erik Axel Karlfeldt: ”Intet är som vän­tans tider”, och uschjamej, jag kan bara nicka instämmande.

Under de senaste två veckorna har jag börjat min morgon med att kika in hos Göran och Ragnhild, det åländska blåmesparet med en webbkamera i sin holk. Redan den 6 maj hade de två ägg i boet och ända sedan åtminstone 16 maj (när jag bloggade om dem första gången) har antalet ägg varit elva stycken.


(Ursäkta bildkvaliteten, det är en skärmdump från Ustream.)


Enligt Naturhistoriska riksmuseet är ruvningstiden för blåmes 13-15 dygn, så det här går verkligen på övertid. Inte ett enda ägg har kläckts ännu och jag börjar bli seriöst oroad. Ska Göran och Ragnhild förbli barnlösa..?!

Götapetter, säger jag bara ... Om jag är så här rastlös i min väntan på fågelungar, hur ska det då inte bli om den dagen kommer att jag ska bli mormor, så där riktigt på riktigt?

8 kommentarer:

 1. Ja du att bli farmor Och mormor det är det bästa man får vara med om,kanske mormor ett strå värre för då vet man vad som väntar ens dotter.
  Ja jag får nog använda skristallklockan med att ringa på dom kungliga som jag har på dasset,det var en bra ide.
  "Kom å torka mig i arslet"

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas det blir lite blåmesungar, men vi har inte sett skymten av några härnere hos oss heller,talgoxarna har sina flyfärdiga har jag förstått. Hoppas de inte har regnat ihjäl idag, vi har haft ett förfärligt väder.

  SvaraRadera
 3. Stickmamman:
  Är det dem du tänker pingla efter lär du nog få sitta där med byxorna nere tills det växer mossa på dig ;o)

  Monkan:
  Jadu, nog hoppas jag också, men det ser mörkt ut. De är ju lååångt över normal kläckningstid nu, de små liven. Men inte kan det väl vara tokigt att de inte ens skulle få fram en unge?!

  Regn var det tidigare utlovat till natten även här, men nu har meteorologerna plötsligt ändrat sig och det ser ut att bli ett finfint skolavslutningsväder imorgon.

  SvaraRadera
 4. Jo du, att bli mormor, det är något!
  Vänta bara...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Ja, nog lär jag (förhoppningsvis) få vänta ett tag, för lilla A är ju bara nyss fyllda 13. Eftersom jag var så "trög i starten" själv lär jag väl hinna bli alldeles gaga innan det sker ...

  Go'nattkram, här är det läggdags!

  SvaraRadera
 6. God morgon!
  Curryört har silverfärgade blad och gula blommor.Kommer nog en bild så småningom när den återhämtat sig efter nerklippning och omplantering. Låter lite oroväckande med blåmesarnas ägg. Å andra sidan brukar de själva avbryta ruvningen om något är galet med äggen. Naturen är spännande hela tiden.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 7. Nämen! Varför kläcks dom inte!
  Karlfeldt, den gamle uven, kunde minsann snickra vackra ord han!

  SvaraRadera
 8. Ja, fyyy ... Man blir ju sjuk på kuppen! Får fågelinfluensa eller nåt.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!