onsdag 9 juni 2010

Övergivet

DET BLEV INGA ungar av de åländska blåmesäggen. Redet, med hela elva ägg, verkar sedan igår vara övergivet. Usch, vad tråkigt :o(

Vill du se det med egna ögon kan du klicka HÄR.

10 kommentarer:

 1. Konstigt - och sorgligt!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Jättekonstigt och jättesorgligt. Jag förstår absolut ingenting. Ännu igår morse ruvade hon som besatt och hannen kom och matade henne titt och tätt, precis som han gjort hela tiden. Undrar verkligen vad som gått fel när inte ett enda ägg har kläckts.

  Kram på dig också!

  SvaraRadera
 3. Nej vad hemskt, vad kan ha hänt?
  Stackars pippiar. Undrar vad som kommer att hända med äggen i boet nu. Blåmesarna lägger väl en ny omgång ägg kan jag tänka,eller vad tror du?

  SvaraRadera
 4. Usch ja, naturen är hård. Vad som är orsaken har jag ingen aning om, jag kan inte mycket om fåglar. Men helt klart är att något gått mycket fel när inget ägg kläckts. Jag tror faktiskt att blåmesen ofta har två kullar, så de gör säkert ett nytt försök. Fast den här holken är ju obrukbar nu, om inte pojkarna som installerat webbkameran plockar bort äggen förstås.

  SvaraRadera
 5. Här blev en lugn 6juni,jag såg inte en flagga,det finns ingen här omkring.I morgon ska jag på Isabelles examen.Önskar er båda en trevlig sommar,duktig flicka du har.
  Vad fint du har målat din bil,vilka fransar.Dom kan du blinka med.

  SvaraRadera
 6. Hej igen och tack för kommentaren i min blogg! Jo, rhododendronen är säkert minst 4 m hög och ännu bredare!
  Men om du vill se massor av JÄTTE-rhododendron, så skulle du besöka Sofiero slott vid Helsingborg någon gång i månadsskiftet maj - juni!
  Det är makalöst vackert där...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Man undrar ju vad som har hänt, men som sagt natiren har sina egna lagar.
  kram Annika

  SvaraRadera
 8. Jättetrist för den duktiga mamman....
  Som troget ruvat sina små ägg under hela tiden.

  Det KAN ju vara så att hon lagt en massa ägg som kanske inte blivit befruktade. Kanske "förstagångare" och kanske har dom inte riktigt "fått till det"!?

  Dom gör nog säkert ett nytt försök ganska snart. Så brukar det ju vara med en del burfåglar i alla fall. Mina nymfar hade i början lite otur, men nu har dom "fått in snitsen" på själva parningen....Hehe!

  Hoppas killarna med kameran inte tappat lusten nu bara....bara på´t igen!

  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 9. Jättetråkigt, men jag tror att vi tar mer illa upp än vad mesarna själva gör. De startar nog om igen och som sagt, de kanske har blivit lite snitsigare den här gången.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 10. Nämen! Undrar hur det kan ha blivit sådär?!
  Har tittat till pippisarna ibland och väntat på att småpiparna skulle kika fram..

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!