onsdag 4 maj 2011

Gamla idéer blir som nya

FÖR ETT PAR år sedan ”uppfann” jag ett virkat armband som jag döp­te till Granny Goes Hip, eftersom min inspiration kom från de tradi­tio­nel­la mormorsrutorna.

Trots att modellen har sålt riktigt bra både lokalt hos Judys i Marie­hamn och i min Etsybutik har jag inte på bra länge haft lust för just den här sortens virkning. Är man periodare så är man ;o)

Men nu bar det sig inte bättre än att jag för några dagar sedan via Etsy fick en förfrågan om jag kunde tänka mig att göra ett sånt arm­band med färger enligt kundens eget önskemål. Fast utan knapp och hank, eftersom det skulle användas som bokmärke istället för som smycke. Very well, tänkte jag, och tog mig verket an.

Och vips återkom lusten! Men naturligtvis kunde jag inte göra preciis som jag gjort förut. Jag måste testa något nytt. Det nya blev låsning medelst klospänne och kedja, som virkas fast i arbetet, och att jag blandat in silvergarn bland bomullen:

Mönster/Pattern ©Stjärnkraft


Protoypen fick fem cirklar och min ursprungliga plan, att jag skulle ha det själv, får jag därmed revidera, eftersom det blev för stort. Där­emot är jag stormförtjust i den somriga färgkombinationen, så det får istället bli ett nytt objekt för butiken istället.

Och si så här blev det specialtillverkade bokmärket, som nu är på väg ända bort till New South Wales i Australien:

10 kommentarer:

 1. Kanonfint!!!

  Härligt att du hela tiden testar nått nytt! Lätt att annars göra lika hela tiden.

  Coolt att ditt bokmärke ska hela den där långa vägen:)

  Ha en fin dag!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Det här gillar jag! :) Jättefint!

  SvaraRadera
 3. Åh, så snyggt det blev! Du vet ju att jag gillar den där turkosa färgen och faktum är, att jag härom dagen försökte beställa det där turkosa Jienge-armbandet i din Etsy-butik, men jag lyckades inte klura ut riktigt hur man skulle göra, så det blev inget... tyvärr!
  Kan man beställa det på något annat vis?
  Jag hade tänkt ge det i studentpresent till min äldsta dotterdotter, som tar studenten i juni! Jag tror att hon skulle gilla det!
  Tack för dina vänliga ord i din kommentar till mitt överraskningsarmband! Det är nog ingen större risk, dessvärre...
  Ha det så gott!
  Stor vårkram från mig!

  SvaraRadera
 4. Eva:
  Man (läs: jag) måste för hitta pånytt ibland, annars blir man uttråkad :o)

  Etsy är kul på det viset att man aldrig vet var i världen ens produkter hamnar! Vi tycks ha en väldigt stark hantverkstradition här i Norden, för det mesta av mina varor hamnar låångt borta.

  Annika:
  Tack :oD

  Monica:
  Jo, jag har liksom börjat haja att du är svag för turkost, som säkert är en färg som klär dig väldigt bra!

  Synd att du inte lyckats få grepp om hur det går till att handla på Etsy, för jag kan tyvärr inte sälja en vara som jag redan hunnit annonsera där på annat vis än just där. Sådana är deras regler.

  Men jag kan ju förstås göra ett så gott som likadant till och lägga upp den till försäljning i min sprillans nya butik här på bloggen! Skulle det kunna vara en tänkbar lösning..?

  SvaraRadera
 5. Läckra färger! Jag gör lite reklam för dig både i bloggen å på Fejset, kanske det dyker opp fler kunder på lite närmre håll :D
  Funderar på om tosslorna kan vara nåt att saluföra på Etsy, vad tror du om det? Fast isåfall får jag väl knåpa ihop flera par å se till att ingen i närheten vill ha dem, haha!

  SvaraRadera
 6. Åh, man tackar för denna oförtjänta men välkomna marknadsföring!

  Enda sättet att ta reda på om tosslorna är något för Etsy är att lägga upp dem till försäljning. Vad som faller folk på läppen är jätteknepigt att gissa sig till, det är bara att chansa vilt :oD

  SvaraRadera
 7. Nu blir jag verkligen imponerad! Tjusigt!! Och tänk att få beställning från downunder. Inte illa bruden:-)

  SvaraRadera
 8. Mig tycka det trevligt du gilla! :o)

  När det gäller Etsy upphör jag aldrig att förvånas. Jag har fortfarande svårt att begripa att det sitter folk t.ex. borta i USA och glada i hågen beställer dörrkransar från Finland tillverkade av pappersstjärnor. En dam specialbeställde en hel hög en gång, åt hela sin syskonskara. Och den var inte liten. Sju kransar tror jag att jag skeppade over there.

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig hög med plattor. Jag är nog lite stenfrälst. Det är så vackert med sten och betong som kontraster mot allt det gröna.Bra brev från förlaget tycker jag. Sådana företag är vinnare i längden. Jag funderar på ett av dina fina armband eftersom jag alltid måste ha en kompressionsstrumpa på min högra arm och det är så trist när den sticker fram.Ska fundera lite på färgerna först.
  Kram, kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 10. Sten/betong är härligt! Jag har nyss lånat hem en bok om betonggjutning igen, för jag är omåttligt sugen på att tillverka mig några rejäla krukor till trädgården. Men tiden, den tiden, hur ska den räcka till?

  Så trevligt att armbanden fallit dig på läppen! Ett sånt kan säkert pigga upp en trist kompressionsstrumpa :oD Men du som är en händig kvinna behöver väl inte lägga ut sekiner på att köpa av andra?

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!