lördag 7 maj 2011

Tunga tankar

DET ÄR VÅR, det börjar bli varmt. Tillräckligt varmt för att vistas utom­hus och pula med saker utan att frysa häcken och andra kroppsdelar av sig. När det läget har infunnit sig börjar det rycka i mina betong­fing­rar.

I ungefär en månad nu har jag haft en bok hemlånad från bibblan. Så gott som dagligen har jag bläddrat i den och fantiserat om vad jag ska göra, sen när jag får tid.


Det som förstås hägrar nu är att gjuta rejäla odlingskrukor till växt­huset. Och kanske fundament till en liten bänk att ställa utanför. Och ... Ja, ni hör :o)


Den låga ljusstaken på bilden göt jag förra sommaren, i botten på en billig leksakshink. Upphöjningen inuti hinken passar preciis för ett blockljus. Faktum är att jag leker med tanken att ordna en workshop på ”Rucklets” gårdsplan, för det är såå mycket roligare att kladda med betong om man har lite sällskap.

För att sedan snacka om något helt annat, så tycks australiensarna vara på bettet just nu. Den gångna veckan bjöd redan på en spe­cial­beställning och inatt har två produkter, en från vardera av mina två butiker, hittat en köpare på Etsy. Jätteskoj, så bon voyage, mina kära alster!


Men nu drar klockan mot nio redan, så det är dags att dra på sig sina sandiga brallor och fortsätta med stenläggarsysslan! Ha en underbar dag, hörni!

6 kommentarer:

 1. I går kväll fick jag också några glas rött med lite plock till. Vi hade en trevlig kväll med gäster och det blev lite sent. Men nu ska jag ut och lyssna i buskarna.Och gräva en grop till en clematis. Trevlig lördag, Nina!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Låter som ni haft en gemytlig fredag! Jag däckade *pang* efter ett litet glas rött och har sovit som en avliden.

  Nu påminde du mig förresten om att jag måste försöka hitta den yttepyttelilla clematisplanta jag fick av väninnan S ifjol! Jag har en otrevlig känsla av att den inte överlevt vintern :o/

  SvaraRadera
 3. Yes! Workshop vill jag vara med på:-) Har länge tänkt göra ett försök med gjutning men inte kommit igång ännu. Kan bli riktigt kul!

  SvaraRadera
 4. Vill också gärna vara med och gjuta! (Med lite framförhållning så kan det nog passas in i kalendern.)

  Annika

  SvaraRadera
 5. Vilken energi du har!!!
  Har du inte nog med att bära sten till växthuset?
  Nejdå, jag är inte alls avundsjuk...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Gunilla:
  Kul att du är på bettet! Låt mig grunna på saken ett tag, så ska vi se om vi inte får till det någon gång under sommaren :o)

  Annika:
  Se ovan :oD

  Monica:
  I det här fallet pratar vi inte energi, vet du vad! De här funderingarna frodas och växer av ren skaparvilja. Jag har sagt det hundratals gånger och jag kan mycket väl säga det en gång till: får jag inte arbeta med mina händer blir jag knäpp. Hjärnan vill skapa och handen är inte sen att haka på!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!