fredag 6 maj 2011

Vad jag inte ska bli när jag blir stor

NÄR JAG BLIR stor ska jag inte bli stenläggare. Absolut inte. Under inga som helst omständigheter. Möjligen endast om livet hänger på det, men annars inte. Fan vet, om jag ens blir det då? Åtminstone känns det just nu som jag hellre dör.

Lite underarbete (nåja, nä ... rätt mycket då) och 72 plattor har tagit mig hela förbannade dagen, och då har jag ändå åtta plattor kvar att roa (?) mig med imorgon. De kom inte på plats ikväll, för jag hade, min noggrannhet till trots, lyckats mäta hela 10 centimeter fel på ena led­den. Det betyder att jag åker på lite extra spadgrävning också, som grädde på det redan möra moset. Om det har jag bara en sak att sä­ga: ”Hälvitte!” på renaste åländska :o/


Nåväl, det fina i kråksången är förstås att jag är nästan klar! Och herr K har storstilat lovat komma och assistera när själva växthusstommen ska plockas ihop och sättas upp. Kanske, kanske blir det redan under veckoslutet :o)

Fet blir man f.ö. inte när man håller på med sånt här, för kruxet med att leva solokvist är att man har svårt att befinna sig på två ställen samtidigt. Leker jag grovjobbare kan jag ju inte samtidigt stå i köket och ägna mig åt matlagning, det säger sig självt. Havregrynsgröten är dessutom inte ökänd för att leda till fetma.

Men nu, mina vänner, tar jag en bit rulltårta som kompensation för den hälsobefrämjande middagen och sen ska jag min själ unna mig ett glas rött också innan jag däckar för natten. Trevligt veckoslut på er, allesammans!

7 kommentarer:

 1. stickmamman6 maj 2011 21:18

  Skål,jag är också helt slut efter dagens slyrensning å möblering.
  Tar också ett rött,skål.

  SvaraRadera
 2. Kämpa på Nina för det blir ett jättefint växthus! Har du funderat på att plantera en druvranka (de söta som man äter)? Verkligen lyx att kunna plocka sina egna druvor.

  kram Annika

  SvaraRadera
 3. Tittar in och önskar dig den behagligaste av nätter och att John Blund skänker dig fina drömmar. Och att du inte har värk i morgon av allt plattande ...

  SvaraRadera
 4. Stickmamman:
  Skål (tammefan)!

  Annika:
  Jag var inne på druvor från början, men nu när det inte blir barjordsodling vete sjutton. Druvstockar får ju monstruösa rötter, och vill växa djuupt, så de går väl knappast att odla i kruka..? Vet du något om det?

  Anki:
  Tack du, jag sov som en filead torsk: platt på rygg och helt död för omvärlden :o) Så värst ont har jag konstigt nog inte heller idag, så jag måste ha mer "kräcka" i mig än jag visste om :oD

  Ny dag, nya plattor. Häpp!

  SvaraRadera
 5. Jag är inte det minsta avundsjuk! Har div perenner jag ska försöka klämma ner i jorden (ska åstadkomma en rabatt först) men får se om jag inte hittar nåt roligare imorgon (också..) att göra.

  Det där med betongkladdandet skulle jag gärna hänga på om jag råkade vara over there!

  SvaraRadera
 6. Jag är full av beundran över din energi och kraft!
  Stor kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Pipi:
  Själva rabattgrävandet är kanske inte världens roligaste syssla, det håller jag helt med om. Men kanske kan du göra som Kerstin/Ölandsvindar nyligen tipsade mig om att hon hört om: anlägg rabatten ovanpå marken. Tidningar, allt möjligt jox från trädgården, jord osv kommer till användning och växtligheten lär frodas.

  Jag ska låta workshopstanken mogna till sig lite, men det är stor chans att jag faktiskt gör något av det!

  Monica:
  Energi - eller snarare kreativitet - råder det ingen brist på, det är ett sorgligt (?) faktum. Men kraften är det lite si och så med. När man skriver om det på bloggen låter det som man gör så mycket, men i slutändan är det rätt lite.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!