söndag 1 maj 2011

Brrrr...asan brann i bittra valborgskvällen

DET BLÅSTE EN kylig nordan igår kväll och temperaturen var inte den mest angenäma. Men sällskapet var påbyltat som inför en expedition till Sydpolen, så vi stod faktiskt ut ända till 22:00 före vi pallrade oss inomhus.

Herr N, nyligen utskriven efter en vecka på sjukhus med lunginflammation, vet hur man ska mundera sig!


”Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder.” Humöret var det således inget fel på även om rödvinet blev iskallt och korven lite sotig. För eget vidkommande är jag mäkta belåten med att ha fått en massa ris och annat trädgårdsjox borteldat. Plus att den lilla pyro­manen i mig har fått sin årliga tillfredsställelse, förstås ;o)


Och idag är det första maj. Lions håller traditionell loppmarknad i centrum, men det är en tilldragelse jag numera avstår från att besö­ka. Det är helt enkelt för mycket folk och trängsel för att jag ska tri­vas. Jag stannar allt hemma vid ”Rucklet” och luktar på mina blommor.


PS. Även om åtgången på munkar var god blev det en trave över. Meddelas för kännedom om utifall att någon tänkt sig att titta in på eftermiddagskaffe idag ;o) Gunilla har förresten efterfrågat receptet, så det kommer så småningom.

5 kommentarer:

 1. stickmamman1 maj 2011 10:20

  Ni ser då ut att ha haft det mysigt i kylan,här var det några korvar som krillades i min kamin.

  SvaraRadera
 2. Kallt även här. Raggisar och kofta på fast jag bara höll mig inomhus, fingrarna värmde jag stundtals på tangentbordet och stundtals med en virkning. I dag står deklaration på programmet ...

  SvaraRadera
 3. Här var det också ganska svalt om än inte så kallt som hos er...
  Även idag är det litet kallare än det varit på sistone, men soligt!
  Önskar att jag bodde litet närmre, så att man kunde slinka in och kalasa på munkarna!
  Ha det så gott!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Kallt och/men mysigt ser det ut. Vi hade det också rätt kallt men vindstilla så jag tror inte någon frös även om man stod en bit bort från brasan. Nog har vi varit med om mycket kallare valborgsfirande här än årets upplaga.

  SvaraRadera
 5. Stickmamman:
  Jovars, det var rätt gemytligt, även om jag själv mestadels fnattade runt och letade upp mer eldningsmaterial på gården. Det gäller att elda så länge brasan är varm!

  Anki:
  Jo, nån vårvärme är det just nu inte att tala om precis :o/ Vad det verkar var du ingalunda ensam om att ägna dig åt deklarerande. Visst är det en lustigt mänskligt drag, detta att alltid vara ute i sista minuten med det eländet..?

  Monica:
  Synd att det inte går att trycka in bakverk i USB-porten och vippa iväg dem åt vänner och bekanta på annan ort. Tänk, så praktiskt det skulle vara!

  Cici:
  Nåjo, nog har jag också upplevt kallare valborgskvällar. Den här modellen var ju trots allt snöfri, och hade det inte blåst nordligt hade det varit helt humant.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!