
Hälften turkisk yoghurt, hälften vanlig smaksatt. Toppa med bitar av de allra, allra första egna jordgubbarna för sommaren och voilà, en liten bit gränslös lycka.
60+ och singel ®
en roman i god Paasilinnaanda för alla med humorn i behåll
Ett band för vänskapen ®
en liten fackbok med teknik och mönster för att knyta s.k. vänskapsband av garn
Via ruckelhaxan@live.com
tar du kontakt mig utanför bloggen.
Nu tillgänglig att köpa som nedladdningsbar e-bok, som nedladdningsbar ljudbok i MP3-format och på cd-skiva
(MP3, 1 cd; direkt från mig).
[Provlyssna på YouTube]
På Åland finns den tryckta boken på sju bibliotek.
På Åland finns boken även som Daisybok för synskadade och sedan 19 december 2013 kan du låna den digitalt i Finland, Sverige, på Åland och Island.
Känner du att en hel bok är för mycket att bita i får du gärna ta del av mina krönikor från 2009-2011. Klicka HÄR så flyttas du till registersidan!
In accordance with Finnish law
I ask you to kindly respect
that you are not allowed to copy
my photos, drawings, patterns or
texts without permission.
F.n. fotograferar jag med en
Fuji FinePix HS20 EXR.
och en Nikon D40X
Flertalet av bilderna öppnas
i större format i ett nytt fönster
om du klickar på dem.
Titta gärna in till
min skilda fotoblogg.
2005 föll jag för frestelsen och skaffade mig en ny plug-in: Ruckelrenovering 1.0; ett både dyrt och komplicerat litet isticksprogram, som visat sig vara väldigt instabilt och har en irriterande tendens att hänga sig mest hela tiden.
Till professionen är jag sedan slutet av 1980-talet egenföretagande grafisk designer/copywriter och seriös månskenshantverkare; på senare tid även amatörförfattare. 2009-2011 frilansade jag som krönikör i Ålandstidningen tills jag blev för obekväm för chefredaktören.
Jag är invalidpensionerad pga bl.a. neuroborrelios, men har i större utsträckning behandlats av mitt arbetspensionsbolag än av leg. läkare.
Gott gott! Måste köpa turkisk youghurt nästa gång handelsman får besök.
SvaraRaderaMmmm det är verkligen lycka.
SvaraRaderaKan du tänka dig, jordgubbssäsongen är nästan slut här hos oss. C och jag var ute och räddade vårat lilla behov igår.
Så det blev lite mer pyssel inför vintern hos mig igår :), men jag lovar att jag tar det lugnt med sådant nu en tid.
Ha en skön och trevlig kväll,
Monkan
Smaskigt! Här frossar vi i jordgubbar nu! Några egna men de flesta från odlare i närheten. Nu ska jag marinera morötter!
SvaraRaderaKram
Kerstin
Gunilla:
SvaraRaderaJa, som du säkert märkt så är jag helsåld på turkjoggis i alla tänkbara och otänkbara sammanhang. Jag tycker i allmänhet att smaksatt yoghurt är alldeles för söt, men blandat med turken blir det perfekt. Och lite krämigare också.
Monkan:
Och här har jag som sagt precis kunnat börja skörda. Nu har jag ju inte så hemskt många plantor, så där 14-15 stycken, men liite gubbar blir det i alla fall alla dagar :o) Ikväll har jag kokat en burk sylt. En burk, eller möjligtvis två, räcker gott och väl hela vintern. Resten av den lilla skörden avnjuter vi färska.
Kerstin:
Visst är det nu man ska passa på att frossa, när det finns inhemska bär och frukter att tillgå! Tids nog är den säsongen över och vi får nöja oss med långresenärer igen.
Kul att du kom ihåg mina marinerade morötter från förra sommaren! :oD