måndag 9 januari 2012

Lite virkat ... och vansinnestidig väckning

NU TAR VI lite hantverk som omväxling :o)

En del av de virkade och tovade blommorna jag skrev om för ett tag sedan håller på att hitta hem. De ska pryda en likaledes virkad och tovad axelväska med blixtlås, som börjar bli färdig.

Väskans ovala botten är gjord av tovad, syrafärgad ull. Runt kanten sydde jag langettstygn, som jag sedan använde som start för virk­ningen.Den gångna natten blev kort. Först hade jag svårt att somna och prick kl. 05:02 sa det *pling* och jag var klarvaken. Det som väckte mig var förmodligen en intensifiering av den ”molvärk” jag känt under några av tänderna i underkäkens vänstra del i några dagar nu. Fasan är att detta är en pre-warning för ett nytt anfall av trigeminusneuralgi, för det började precis på samma sätt förra gången.

Och på tal om TN, så har jag hittat en hel del ytterligare fakta som stö­der min egen teori om att det finns en koppling mellan Schysta C, min corpus pinealecysta, och denna olidliga smärta.

Här är ett par:
internetmedicin.se
Tandläkartidningen, nr 6/2007

5 kommentarer:

 1. Så härligt somrigt mitt i smällkalla vintern (-26 idag). Nu går vi mot ljusare tider och tänk snart går du ut i solen ner till blomsterbutiken och köper en bukett tulpaner som du bär hem i din vackra väska. Ack ja så ska de va. Hoppas John Blund kommer tidigt ikväll och stannar hela natten hos Dig.

  SvaraRadera
 2. Väskan är jättefin och pricken över i är de tovade blommorna!
  Hoppas att det "nöjer sig" med tandvärk denna gången...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du slipper en ny attack av den där hemska värken!

  Väskan blev söt och blommorna pryder den verkligen. Hoppas att du straxt får en köpare till den, nu när du har förnyat köket och allt.

  SvaraRadera
 4. Hej

  Hoppas allt är lite uns bättre och att det går rätt väg. Den där väskan var fräck........

  SvaraRadera
 5. Eva:
  Somrig är nog rätta ordet - bortsett från att materialet är ull :o) Men väskan blir inte min egen. Den ska ut till försäljning på Etsy så fort jag bara får den färdig. Och du, -26 låter som lite mer än jag skulle uppskatta. Fast samtidigt känns det mindre kallt här ute i vattnet när det blir vinter på riktigt. Så länge isarna inte lagt sig är det svinaktig kallt när temperaturen ligger på bara någon eller några minus *hutter!*

  Monica:
  Blommorna är kanske lite i största laget bara..? Men det får bli som det blir :o)

  Peppar, peppar har "tandvärken" inte blommat ut - ännu - i någon helvetesvärk i halva ansiktet. Jag håller tummarna dagarna i ända för att det ska avklinga utan någon smärtexplosion den här gången.

  Cici:
  Det hoppas jag verkligen själv också! Trots att gått drygt tre månader har jag fortfarande i mycket färskt minne hur inihelvetesjävlaövermänskligt ont det gjorde :o(

  Om jag nu bara fick sömnadsdelen av väsktillverkningen avklarad så jag kunde plåta några riktiga bilder ... Bristen på dagsljus gör att allt som har med sy att göra tenderar att skjutas på framtiden den här årstiden :o/ Och sen vet man ju aldrig om någon är sugen på min "virkade mikrougn" heller ;o)

  Skånegrabben:
  Åt vilket håll det går vågar jag just nu inte gissa; mest känns det som allt står stilla och stampar på stället. Precis som slutförandet av väskan :o/

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!