lördag 5 december 2009

1 + 1 = 1

SOM UTLOVAT HAR jag fotograferat de nu hopparade fynden från igår. Glasfatet blir perfekt i köket för frukt och/eller grönsaker, och nysilverfatet hamnar i vardagsrummet – eller kanske sovrummet. För tillfället härbärgerar det dock en tuva mossa och ett par vita pappersstjärnor under en glasklocka, men till julhelgen ska det nog fyllas med godsaker av något slag ... Ett berg av Fazers gröna kulor kanske?


Till vänster ett munblåst glasfat limmat på en upp- och nervänd Iittalaljusstake. Till höger ett nysilverfat ihoplimmat med en dito ljusstake. Tänk, så fint det kan bli med några gamla prylar för ett fåtal euro och lite tvåkomponentslim!


Igår kväll fick jag dessutom ett köksryck och svängde i rask takt ihop både havreflarn, drömmar och mumsiga blå­bärsmuffins. Och idag har dottern efterfrågat möjligheten att baka såväl morotskaka som mockarutor, så det blir mer bagerisysslor till kvällen.

Peter har igår fått två av sina syskon hit till Åland på besök över veckoslutet. Det värmer mitt hjärta att veta att det finns fler som bryr sig om honom när det verkligen kniper, för jag har alltid upplevt honom som en rätt ensam människa trots att han kommer från en stor familj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!