måndag 4 januari 2010

Rea- & loppisfynd

FY PÅ MIG, jag har varit på sta’n och ”shoppat”. Eftersom jag skulle till apoteket för att hämta mina nyutskrivna D-vitaminer och till posten kunde jag inte låta bli att slinka in på Tyger & Sån’t i samma hus som det sistnämnda.

Där var det rea på alla julprylar, så det resulterade i en katastro­falt onödig grej: en vitmålad skapelse i trä, som inkommande jul kommer att få sin givna plats på spisel­kransen ovanför bras­ka­mi­nen. Lite så där lagom shabby chic, men som sagt helt onödig.


Annars är julen över i ”Rucklet”. I förmiddagssolen kändes var­dags­rummet mer somrigt än midvintrigt. Vore det inte för bocken som blivit kvarglömd i fönstret så skulle man kunna tro att bilden är tagen i maj.


Nåväl, som jag nu ändå befann mig i centrum idag, så tittade jag in hos hovleve­rantören Emmaus också. Dessvärre missade jag deras dagar med 50 % rabatt efter julhelgen, men det är inte mycket att sura över. Dagens skörd blev en söt, lila Benettonkofta i ull/an­gora och en långärmad ”Raitapaita” t-skjorta av storleken större än jag brukar ha, för av någon anledning har julen den här gången medfört en ny ”volang” där midjan tidigare satt. Det gäller att vara kläd­mäs­sigt förutseende och inse att mindre blir jag knap­past med åren!

Ovanpå detta handlade jag också en mysig ylletröja med norskt stuk. Ett välkommet fynd, eftersom båda min islandsprickiga ollar (inhandlade på Emmaus de också) sjunger på sista versen. Det tenderar att sluta på det viset, om man dag ut och dag in ekiperar sig i samma jeans och tröja. Om någon rynkar på näsan nu så kan ni lägga av. Plaggen tvättas faktiskt, men hinner med god marginal torka över natten ;)

Men se där, så tokigt det kan gå när man egentligen bara ska till post och apotek ...

1 kommentar:

  1. Jag håller mig ifrån stan, jag har urdålig karaktär. Jag försöker promenera bort mina "volanger", men då får jag nog gå till dommedagen ifall de skall slätas ut.
    Ditt "ruckel" ser urmysigt ut.
    Jag springer också omkring i jeans och rulsiga tröjor för jämnan, trivs bäst så. Hatar att köpa kläder,det finns nästan aldrig den storlek som passar mig.

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!