torsdag 27 maj 2010

"Päron" och pullor

DET TOG INTE många dagar! Potatisarna jag satte i hinkar för en dryg vecka sedan växer så det knakar. Idag fick jag redan för andra gången fylla på med mera jord över blasten. De har det tydligen varmt och gott däruppe mot söderväggen på terrassen.


Och så har jag fått en oumbärlig bok för någon som jag, som går i hönstankar. Tack Aina, det var en lika oväntad som välkommen pre­sent! Nu kan jag läsa in mig på det här med höns innan jag rustar med hönshus och -gård :o)

8 kommentarer:

 1. Gud va kul, jag är spänd på hur mycket du kan skörda. det är så mysigt att skörda sina egna potatis.

  SvaraRadera
 2. Jädrans kul är det! :oD Jag är lika nyfiken som du på hur mycket det går att få ur en hink. Rapporter om utvecklingen kommer ;o)

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig lyckats med hinkodling av potatis......jag är glad att dom kommer som jag satt i landet.....vad är hemligheten?
  Ha det
  Agneta

  SvaraRadera
 4. Det här är premiärförsök för min del, så rätt vad det är blir det noll och ingenting i hinkarna. Men rysligt behändigt är det och funkar det kör jag garanterat samma system nästa år :o)

  SvaraRadera
 5. Förra midsommar så grävde jag och mamma (lilla mamma som dog i december...)upp ett par kok som vi avnjöt med sill, gräddfil och gräslök!
  Hon hade planterat potäterna i pappas gamla fiskelåda tillsammans med smultronplantor...(:

  Smakade ljuvligt!

  DEN gamla fiskelådan tog jag nu med mej från Helsingborg med både jord och smultronplantor....
  Ett fint minne tycker jag.
  Och smultronplantorna är GIGANTISKA!!

  Ska bli roligt att följa dej på din väg mot ett litet "hönseri"!
  Grattis till detta fina beslut...(:

  Kram Jenny
  (som tackar för dina fina råd ang. medicinen jag nu slutar med)

  SvaraRadera
 6. Ja, vet du, jag hoppas verkligen att det faktiskt blir potatisar i hinkarna. Det skulle ju vara för bedrövligt om det blir bara blast och inget annat ...

  Smultronplantor! Det var ju för tusan det jag borde ha fått med mig hem från handelsträdgården, inte nya prydnadsväxter! Det får helt enkelt lov att bli ett besök till :o)

  Jag hade hoppats på höns redan den här sommaren, men det ser inte ut som "min" Knut har möjlighet att hjälpa mig med bygget förrän mot sensommaren. Men det är en sommar nästa år också och jag vill att hönsadamerna ska ha det praktiskt och, framför allt, välisolerat i sitt lilla hus.

  Kramen tillbaka!

  SvaraRadera
 7. Odla i hink låter lite så där lagom avancerat för en antiträdgårdsentusiast som jag... Ogräset lyckas jag alldeles fenomenalt bra med; resten är väl lite si och så...
  Är det för sent att potatisodla i hink nu, tro? Och hur många potäter kan man ha i samma hink?

  SvaraRadera
 8. Nej, inte är det för sent. Men du måste ju förstås se till att grodda några "päron" först :o) Potatis till midsommar blir det väl inte, men väl senare under sommaren.

  Jag har vanliga tiolitershinkar och i dem har jag en knöl varje. Hur jag gjort kan du läsa i mitt förra inlägg, HÄR.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!