måndag 7 juni 2010

RECEPT > Kyckling med oregano och soja


HÄR I ”RUCKLET” äter vi väldigt sällan rött kött. Faktiskt inte av några som helst ideologiska orsaker, utan framför allt för att varken lilla A eller jag är så där överdrivet förtjusta. Dessutom är sådant kött ofta väldigt dyrt.

Istället äter vi rejält mycket kyckling, i alla möjliga och omöjliga for­mer. Det här är ett extremenkelt recept som jag ”ärvt” av min mam­ma. Var hon fått tag på det har jag ingen aning om, men det är snabb­lagat och blir häpnadsväckande gott.


Du behöver: (för 2 personer)

2 bröstfiléer av kyckling
2 msk olja
1 msk torkad, smulad oregano
2 msk soja
2 dl vatten
(ev. maizenamjöl till redning)
finhackat kryddgrönt att strö på strax innan servering


Gör så här:

Hetta upp oljan i en stekpanna med lock. Tillsätt oreganon och bryn broilerbitarna. Häll på sojan och vattnet och låt sjuda på svag värme under lock i ungefär en halvtimme. Red ”såsen” med lite maizenamjöl om du vill ha den mer trögflytande.

Den här rätten äter vi ibland med ris och ibland med ugnsstekta po­ta­tis­klyftor, lika gott båda två!

Obs! Denna rätt smakar inte pizza även om man skulle tro det. När torkad oregano steks i het olja får den en helt annan smak – den blir helt enkelt supergod.

5 kommentarer:

  1. Tack för tips! Skriver ut och slipper därmed fundera vidare på vad vi ska ha till middag idag! Hurra! :)

    SvaraRadera
  2. Det lät både gott och enkelt och måste provas :D

    SvaraRadera
  3. Tack för receptet! Lät både enkelt och gott! Det ska jag också prova.
    Ha en bra dag! Här regnar det idag...
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  4. Hej N, jag har plockat fram kyckling ifrån frysen nu, tänker prova ditt recept i morgon. Det låter enkelt och spännande.

    SvaraRadera
  5. Allesammans:
    Det är svårt att tro att något så här enkelt, med så få ingredienser kan smaka så mycket. Dock kan det behövas lite extra salt, om man inte tycker att sältan i sojan är tillräcklig. Själv brukar jag ta till och med lite mer oregano än receptet föreskriver, för jag gillar smaken.

    Jag tycker mig minnas att mamma hittade det här receptet i en finskspråkig tidning för pensionärer, där de körde en serie med hälsosam mat som också skulle vara lätt att tillreda.

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!