söndag 26 september 2010

Halleluja, hösten är här!

VILKEN UNDERBAR DAG! Vädret har varit helt ljuvligt. Inte en drop­pe regn, ingen kyla och solsken över Åland, det kunde inte bli bättre. Läget var med andra ord excellent för lökplantering, så jag gjorde slag i saken och fick alla lökväxter jag köpte den 8 september i jord, plus ett inte oansenligt antal tête-à-tête från påsken.

Just nu är också skörden av mina senare sorter av äppel i full gång. Här är det Sävstaholm (tror jag ...) Det ser ut som det inte skulle vara helt fel med en kvälls syltkokning eller hur?


Och minns ni mina morötter som var så söta och små den 27 juli? Sö­ta är de fortfarande, till smaken vill säga, men ingalunda små. Rejäla bam­sing­ar har det blivit, helt förskonade från allsköns skadedjur. En riktigt lyckad skörd!


Sen var det då blomstersådden i mina tjärade pallkragar. Även denna ger riklig utdelning av framför allt aster i en symfoni av färger.

Buskaster, amerikansk blandning, hette sorten och kommer efter i år att få bli ett stående inslag i min säsongsodling. Från en och samma fröpåse kommer det blommor av flera färger, vilket jag tycker är jät­te­prak­tiskt.


Ett smakprov på färgrikedomen:Att kunna plocka sig en riktigt maffig bukett att ställa på var­dags­rums­bor­det, det är ren och skär lycka det!

6 kommentarer:

 1. Hösten är underbar!
  Vilka ljuvliga blommor, sådana ska jag nog försöka komma ihåg att så nästa år.

  SvaraRadera
 2. Amerikansk buskblandning, det måste jag anteckna! Ser dom ut litet som astrar? Ja, visst är hösten härlig!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. stort och smått & Monica:
  Buskaster är det, och på påsen stod det "amerikansk blandning". Jag skrev alltså inte riktigt helt rätt i själva inlägget. De tar rätt mycket plats, så så glesare än jag gjorde - eller gallra hårdare. Utdelningen är dock otrolig med tanke på vilken torr och het sommar vi haft :o)

  SvaraRadera
 4. Ja det ser ut att bli riktigt stressigt nästa år. Nu måste jag ha "amerikansk blandning" också!!Önskar dig en bra måndag!
  Kerstin

  SvaraRadera
 5. Vad fina äpplen! Och möroter, och blommor! hösten har sin charm :)

  SvaraRadera
 6. SKÄR lycka var ordet!

  Finfina skördar, både vad gäller grönsaker, frukt och blommor!

  Kram kompis!
  J:son

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!