måndag 12 april 2010

En titt i min trädgård

VÅREN ÄR SOM bekant sen här på Åland i år, men sakta och försik­tigt börjar saker och ting våga sig upp i ljuset. Snödropparna har ökat ra­dikalt i antal, men ännu har jag inte sett skymten av några pärl­hya­cin­ter eller scillor. Än mindre några krokusar.


Tulpanerna i gräsmattan är väl en fem, sex centimeter på väg. De är väldigt, väldigt sena i år, men vad gör det? Blomningen kommer när den kommer och är alltid lika välkommen.


Och så tar vi en närstudie av min ”gräsmatta”, grön och fin av mossa. I år ger jag upp mina ansträngningar att försöka bli av med eländet. Mossa är mjuk och skön att gå på och växer sig inte knähög om den inte klipps.


I rabatterna är det öken fortfarande. Men, men, ser man på! Sticker det inte upp en liten pionpigg mitt i allt det grå? Svårt att fatta att denna lilla blekröda knopp ska bli en gigantisk planta med stora, tunga, vita blommor ... Naturen är fantastisk!

10 kommentarer:

 1. Vilka fina vårtecken du har att visa upp. Härligt!

  Har du legat på mage när du tog korten? Väldigt läckert perspektiv!

  Tack för stödet med grammatiken!

  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 2. Japp, små men naggande goda :o)

  Till mina grannars ohejdade förtjusning krälade jag mycket riktigt omkring på mage i mossan. Vad gör man inte för att glädja sina medmänniskor så säg? ;o)

  SvaraRadera
 3. Ja du här får man skotta snö som rasat från taket ännu.Långt nere under snön så finns dom nog.Får vara nöjd med att det tinar ordentligt idag.
  Stickmamman

  SvaraRadera
 4. Men nu då, vilken bakgrund, den var inte där förut idag när jag var här inne och kladdade.

  Så häftig! Jag älskar färger!

  Det blev en känsloflipp - jag liksom lyfte när jag fick se den och jag som har varit väääldigt låååg hela dan idag!

  SvaraRadera
 5. Tack för titten i din trädgård,hoppas jag får se mera framöver. Jag älskar växter, blommor och träd.
  jag blev lite full i skratt när jag såg vad du lagt ut idag, återigen hade vi samma tanke,att visa växter från våra trädgårdar

  SvaraRadera
 6. Agneta:
  Jag fick ett ryck, kan man säga. Och bloggen har ju börjat handla så himla mycket just om mina garnnystan, så ...

  Monkan:
  Jodå, det kommer säkert mera - bara den nu rådande öststatsstämningen lättar i trädgården ;o) Det är faktiskt lite lustigt hur vi lyckas stereoblogga, inte sant? Lattjo!

  SvaraRadera
 7. Ååå så härligt! Längtar som en tok tills våren kommer hit också! Trodde jag såg något som knoppade sig i rabatten idag men det visade sig vid närmare inspektion vara en olämpligt placerad hundbajs.. *sucka*

  SvaraRadera
 8. Du ska få se att den där hundlorten hasta la vista ersätts med något som har rötter i jorden! När våren väl kommer kommer den snabbt :o) Här var det rena Nordpolen ännu förra veckan.

  SvaraRadera
 9. Hej

  Våren är hos dig också ser jag...det börjar gro i marken. Fina bilder. I dag har vi disigt och grått väder :(

  SvaraRadera
 10. Jodå, nog är våren på väg. Fast den har inte klampat fram i storstövlarna precis sedan de har bilderna togs. Det är fortfarande för kallt.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!