söndag 11 april 2010

Ett riktigt snuskigt experiment

DET ÄR NÄSTAN så att jag inte kan förmå mig att berätta, men jag kan inte låta bli. Här i ”Rucklet” har nämligen under de sistlidna veck­orna bedrivits ett experiment. Ett personhygieniskt sådant.

Det torde nu därmed vara vetenskapligt bevisat att klimakteriet kan medföra vissa fördelar! I mitt fall handlar det om fördelen med att bli en ”torris”. Bakgrunden till experimentet är att jag redan länge har tyckt att mitt hår inte blir smutsigt. Ja, ni vet, så där flottigt och fint som det brukar bli efter ett antal dagar.

Så jag bestämde mig för att med berått mod ta reda på hur länge det faktiskt kan gå mellan hårtvättarna, utan att jag upplever att håret känns som och ser ut att vara i behov av tvagning.

Igår gav jag upp. Då hade det gått ... håll i er nu ... två veckor. TVÅ! Och då var det inte på långa vägar något krisläge ännu. I rötterna lika o-fett som för fjorton dagar sedan, och en luktkontroll utförd av lilla A gav vid handen att det inte ens förelåg någon odör som signalerade tvättbehov. Makalöst ...

Men mer än två veckor kan jag inte förmå mig att fortsätta, så igår kväll blev det bastu och allmän uppskrubbning. Och även om fysiken medger låååånga intervall mellan tvättarna kommer jag faktiskt att vaska barret oftare än så, för någon äkta lortgris är jag ju inte.

Men visst är det skoj, att faktiskt, som omväxling, kunna hitta en för­del med att bli äldre? :oD

8 kommentarer:

 1. Heehee! Där ser man. Är nog inte lastgammal än då för mitt hår blir fett ganska så snabbt =)

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående talare! 1 (en) dag och mitt dryper av fett:( eller ska jag "skriva" :) istället för jag måste ju vara pur ung :D

  Trevlig söndag!
  /Eva

  SvaraRadera
 3. Var tredje dag måste jag tvaga mitt hår annars skulle jag inte kunna visa mig ens för C.

  En fråga: började det inte ens klia i hårbotten?

  SvaraRadera
 4. Cornelia & Mina dagar.
  Tssst! Vilka barnrumpor ... *flinar*

  Monkan:
  Näpp. Inget kli, inget flott, ingenting. Mycket konstigt, fast onekligen bekvämt ;o)

  SvaraRadera
 5. Ha,ha=) Ja ibland får vi roliga ideer för oss. Jag hade inte klarat länge, en dag sen börjar det klia. Men det är väl all skit man har i det=) Tack snälla för ditt tips på mitt problem, men det funkar ej. Jag har haft det så hela tiden så det är inget nytt fenomen. Kanske någon, någon gång kan hjälpa mig.:)
  Ha enskön kväll

  SvaraRadera
 6. Asch då, det var ju synd att min lösning inte visade sig vara en lösning :o(

  När det gäller håret är det väl en bidragande orsak att mitt är hellångt och att jag därmed aldrig använder några "tillsatsämnen". Använder faktiskt inte ens balsam när jag tvättar det.

  SvaraRadera
 7. Hahaha...vilket knasigt experiment...ännu ett fakta att lägga i min rygggsäck som värdelöst vetande :)

  SvaraRadera
 8. Håller med dig till fullo :o) Och detta "hemmatest" är väl knappast något att rekommendera för den som har en äkta hälft/sambo/särbo/mambo eller liknande i bagaget. I alla fall inte om man har för avsikt att låta experimentet fortgå tills väntat resultat låter visa sig ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!