fredag 16 april 2010

Riggad för sommar'n!

INTE FAN DÖK han upp, Richard. Ingen annan bra å ha-karl heller :o(

*suckar*


Som vanligt har man alltså fått reda sig själv, och även denna gång överlevt eländet. Faktum är, att när jag väl fick upp farten släpade jag t.o.m. fram grovsugaren och dammsög igenom Röda Faran. Det har nog inte hänt på ... *tänker och räknar på fingrarna* ... tre år eller något i den stilen. Men vafan, när det gäller bilar ska man inte gå till överdrift ;o)

Närsom jag kröp omkring där på gården och flyttade mig från däck till däck upptäckte jag något som fick mitt blod att isas i ådrorna. Samt­liga fyra gummisaker (damasker tror jag de heter ”på riktigt”) som ska sitta runt kolven som går genom stötdämparen har liksom själv­destruerat, vilket f.ö. var den egentliga orsaken till den oplanerade bil­städ­ningen. Inte skulle jag täckas lämna in skrället på verkstad så som hon såg ut! (Lite vax skulle inte heller slå hål i sidan ...)


Efter en stunds hyperventilerande och en hjärtsnörpsframkallande vision av hundralappar stillsamt fladd­ran­de iväg mot solnedgången lyfte jag luren och ringde Bil-Jocke. En­ligt densamme är det inte nå­gon som helst panik – faktiskt inte ens nödvändigt – att åtgärda gummigrejerna. Så länge det inte läcker olja är det ingen fara på taket, sa han.

*andas igen för första gången på en kvart*

Meeeh ... då undrar ju en praktiskt lagd och tänkande kvinna: Varför sät­ter man dit såna där veckade gummigrunkor överhuvudtaget, om det nu är så att de ändå inte behövs..?

*fattar nada*

11 kommentarer:

 1. Oj vad du jobbar! Tur du inte behövde ny dammasker.

  SvaraRadera
 2. Tur som fan! Nästan lottovinst-tursamt :oD

  SvaraRadera
 3. Förra året fick jag sätta dit slangklämmor, som enligt killen på bilverkstaden, inte behövdes, men enligt besiktningen var av nöden tvunget att ha... Märkligt!!!

  SvaraRadera
 4. Och si, där har du grundbulten till varför mitt intresse för bilar är lika med noll. Till och med mindre än noll.

  SvaraRadera
 5. Är det inne bilen, under bilen eller utanpå bilen.....jag vet inte vad det handlar om......inte ens med de röda pilarnas hjälp förstår jag.....puuuust. Gud va du e duktig´som ens vet var du ska börja......! Imponerande!
  Fredagskram
  Agneta

  SvaraRadera
 6. Utanpå och under, ovanför däcken. Den där grova spiralformade saken är självaste stötdämparen. Inuti den sitter en kolv (det som är blankt bland allt det dammiga) och runt den ska det sitta en veckad, svart gummigrej, damasken. Låter som jag kan en massa, men jag är totalidiot när det kommer till bilar. Faktiskt!

  SvaraRadera
 7. Bil-Jocke!! Jag tror jag älskar honom litegrann! =) När Danella flyttade till Åland (senaste gång) så gav ju självklart Mickes arbetsbil upp som jag lånat för flytten när vi var hos Tant. Ringde den ena bilfixaren efter den andra och alla lät (förlåt mej nu) så typiskt åländska som en dryg ålänning bara kan vara! "Hinner inga", "orkar inga", "iss inga" var svaren. Tills jag ringde Bil-Jocke! Inga problem sa han och kom på studs!

  Trevligare kille än han i den branschen har jag aldrig träffat, och jag har sett en hel del av dem! Känner du honom Nina så hälsa honom och säg att min bil så gärna får strejka i Mariehamn igen. Den röda jenkkipickupen är såld. Tack och lov. ;) Nu är det svågerns tur att skruva på den rishögen!

  SvaraRadera
 8. I dessa tider av aids kan man inte köra utan gummi.
  Jag ber tusen gånger om ursäkt för detta plumpa skämt..... Annacarin

  SvaraRadera
 9. Pipi:
  Jag tror också att jag kommer att älska Bil-Jocke när den dagen kommer att Röda Faran verkligen måste till doktorn. Ja, jag älskar honom faktiskt lite redan, eftersom han vänligt och utan stress svarade på mina fruntimmersvirriga frågar idag. Puss på sej, Jocke!

  Annacarin:
  *garvar* Visste väl att det var något jag borde kläckt ur när jag var i telefon med bilverksta'n!

  SvaraRadera
 10. Jag är glad att jag inte har bil längre. Inte ens tvätta bilen tyckte jag om, definitivt inte suga den inui
  Men byta däck är ju ett måste, grattis att du fick gjort det själv

  SvaraRadera
 11. Så sant, så sant! Biltvätt befinner sig så långt ner på min lista över saker jag tycker om att den inte ens kan skymtas i skumrasket där nere.

  Allvädersdäcken ter sig mer och mer lockande ju mer jag tänker på dem. Jag kör ju knappt bil på vintrarna heller, så det borde funka utan dubbar.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!