måndag 12 april 2010

Motorsågsmassakern

OPERATION STUBBDESTRUKTION är slutförd och jag har skakat de sista sågspånen ur stövlar, hår och trosor. Hål är borrade i stam­res­terna och koncentrerad Round-up hälld däri, så nog vore det väl själ­va fan om den nedtagna häggen klarar av att komma igen efter den­na behandling!

Här poserar min väninna fröken Husqvarna innan arbetet påbörjades.


Och här är resultatet av hennes vildsinta framfart med sitt vässade garnityr. De svarta prickarna är hålen som innehåller ogräsgift.


Efter detta väl utförda värv fick hon sätta tänderna i ett antal grenar också och kapa ner dem till lagom braskaminlängd. Till sin hjälp tog hon herr Sågbock. Honom snickrade jag ihop för flera år sedan, me­dan jag ägde en bostadstomt och ägnade mig åt mer avancerad skogs­huggning. Eftersom det inte går att fara fram lika hej vilt i en färdig stadsträdgård står han nuförtiden mest och hänger.

5 kommentarer:

 1. "Ninas husbock".. *asgarv*

  SvaraRadera
 2. VAD DUKTIG du är jobbar som en karl
  Stickmamman

  SvaraRadera
 3. Nu vet vi vem vi ska anlita till nästa trädfällning fniss
  (Bra kvinna reder sig själv)

  SvaraRadera
 4. Stickmamman & Monkan:
  Nå, nu är det faktiskt så att jag fick hjälp med att ta ner en del av den stora häggen, för man måste vara två för att hindra den från att falla rätt över vägen. Så någon arborist är jag sannerligen inte! Men köra motorsåg kan jag i alla fall. Alltid något, va?

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!