fredag 16 april 2010

Virka, virka, virka ... kudde med mormorsrutor och blommor

ÄNTLIGEN ÄR DEN färdig, kudden som ska bli en present åt hm-hm som fyllde hm-hm igår. Formatet på överdraget är c. 47x47 cm. In­nerkudden är dunfylld och 50x50 cm, så den är alltså lite större för att kudden ska bli så där bullig som åtminstone jag vill ha den.


Baksidan, av stadigt bomullstyg, är delad på mitten och knäpps med tre knappar. För att slippa sy knapphål i tyget (som jag aldrig blivit bra på) krokade jag en remsa lika lång som kudden är bred och avslutade med ett virkat varv för att göra tre knäppningsöglor.


Hoppas nu bara att mottagaren kommer att gilla presenten. Fast med mina gåvor är det så att de alltid ges med det förbehåll att jag abso­lut inte tar illa upp om de av någon orsak vandrar vidare. Bara för att jag är nöjd med något betyder det inte per automatik att andra är det. ”Varan ska vandra”, sa alltid min mamma. Det håller jag fullständigt med om, och har själv inga som helst betänkligheter när det gäller att göra mig av med saker jag inte tycker om :o)


[tags: crochet, cushion, granny squares, flower, multicolor, colorful]

2 kommentarer:

  1. Har du fastnat i något slags tillstånd där du inte kan sluta? Du måste ha träningsvärk i "virkfingrarna. Och du, öppna caféet själv!! Annacarin

    SvaraRadera
  2. Tillstånd..? Kanske det :o) Men just denna kudde började med redan i månadsskiftet februari/mars (http://stjarnkraft.blogspot.com/2010/03/onsdag-3-mars.html). Och något café vill jag absolut inte driva själv; jag vill kunna på ett ;o)

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!