söndag 18 april 2010

Promenadpengar

NÄR JAG GÅR ut och går går jag i princip samma runda varje gång. Därför är det mer än häpnadsväckande hur mycket pengar jag plock­at ihop under årens lopp, på samma enahanda sträcka.

Numera är jag alltid välklädd när jag ger mig iväg. Väklädd betyder, i det här fallet, att jag har en plastkasse i fickan, för jag vet att det lig­ger pengar i dikeskanterna. Dagens promenad var riktigt lönsam och inbringade 3,50 euro, vilket är ett rejält snäpp över det normala. Men, men, ”det som göms i snö kommer upp i tö”, och detta gäller de­finitivt även pengar.


Jag är inte dummare än att jag insett att min pantsamlarvurm för­mod­ligen är en bidragande orsak till att det finns vissa som har lite svårt för att promenera i mitt sällskap. Det anses visst lite skäm­migt att sam­la pengar. Fast för egen del tycker jag det är långt skämmigare att slänga bort dem! Och allra mest skämmigt är det väl ändå att slänga dem ute, i naturen..?

3 kommentarer:

 1. Dom blir ju miljonärer dom som plockar burkar å flaskor,en man som kallades burkkurt här i stan hade 4000000 när han dog,de du.
  Håller faktiskt med dig.

  SvaraRadera
 2. Miljonär lär jag inte bli, för av någon märklig anledning går pengarna åt. Men någonstans mellan 80 och 100 euro per år blir det i alla fall, det har jag räknat ut. Och det bara på promenader! Tänk om man gav sig ut för att aktivt plocka burkar och flaskor ... Då skulle man nog komma upp i klass med Burk-Kurt :o)

  SvaraRadera
 3. Ja, så tycker jag också! Att det borde vara mest skämmigt att kasta burkar och flaskor och annan bråte ute i naturen!
  Såvitt jag vet finns det väl fortfarande papperskorgar eller "påsar-att-ta-hem-skräpet-i"?!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!