tisdag 20 april 2010

Vem behöver sex ...

... NÄR ALLT SOM behövs för ett lyckorus är nyputsade fönster?

Tills vidare får det räcka med det i köket, det som är utsatt för 99 % av mitt fönstertittande. Att ge sig i kast med samtliga känns som bort­kastat arbete så länge som Eyjafjallajökull fortsättningsvis är aktiv.


Visst är det förresten spännande, detta att gamla husmorsknep of­tast är de bästa? Färgglada sprejflaskor och Enjotrasor i alla ära, men milt diskmedelsvatten, en vanlig disktrasa och eftertorkning med hopknycklat tidningspapper är fortfarande bästa sättet att få ett ski­nande blankt resultat utan ränder och fläckar.


Jag blev så glad över min lyckade insats att jag omedelbums bytte ut påskäggen mot en mobil med färgglada origamistjärnor istället :o)

(Mobilen är egentligen till salu och finns i min butik på Etsy, men den kan precis lika bra lagerhållas i mitt köksfönster som en våning ner i ateljén.)Jättevälkommen till gänget, Mina dagar! :oD

6 kommentarer:

 1. Hmm...verkar som om jag måste prova det där med tidningspapper...det låter så illa bara..:-/

  SvaraRadera
 2. Hej N, jag minns att min mamma använde något som blev vitt på rutorna (kritaktigt), sedan gjorde hon som du efterpolerade med tidn.papper. Kanonfina blev de.
  Jag föll för frestelsen AJAX, men blev besviken tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Måste vara häftigt att få växa upp i ditt kreativa hus, med dig som morsa.

  SvaraRadera
 4. Fru Venus:
  Prova med hörselkåpor :o)

  Monkan:
  Hm, undrar vad det kan ha varit, det där som din mamma använde? Kommer just nu inte på att jag hört om något sånt förut.

  Isabella:
  Om du frågar lilla A tror jag ingalunda du får det svaret. Åtminstone inte när jag låter min kreativitet blomma ut i fönstertvätt *flinar brett*

  SvaraRadera
 5. Ja, man skall inte överanstränga sig i onödan!
  :)

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt med nytvättade rutor? Genast vill man plantera om de torra trista krukväxterna o byta gardiner till något i ljusa somriga färger. Och tidningspapper fungerar utmärkt, blankt o fint blir det.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!