lördag 24 april 2010

Sprejväder

VI SKULLE HA eldat ris idag, kompissan S och jag, på hennes tomt. Men vinden var mot oss inte med, så den storstilade planen gick om intet. Istället blev det fika i vårsolen på hennes uteplats, och det var väl inte helt fel det heller.

I vägrenen intill lyste det så gult, så gult av tussilago. Rena, rama tussilagoåkern.


I brist på pyromaniskt pyssel tog jag istället mig an sprejmålningen av hatthyllan i björk, som jag fyndat på möbelreturen för en tia. Den ska sättas upp i entrén och har legat sandpapprad och klar sedan före jul i väntan på lämpligt väder för utomhusarbete. Men attans, vad mycket målartejpning det krävdes för att täcka alla delar som inte skulle få färg. Det är skittrist att målartejpa.

Och så var det grundmålning...


... vänta femton minuter och måla med den vita slutfärgen; två lager med en kvarts mellanrum.


Sen, när det hela torkat, blir det att ta fram vattenpass och slagborr för att plugga för skruvar i den murade hallväggen. Före- och efter­bil­der kommer senare – om resultatet blir som jag tänkt mig, annars skrotar vi det och låtsas som att hyllan aldrig funnits.

5 kommentarer:

 1. Om du inte vet vad du ska göra på semestern, så har jag ett förslag. Du kommer hit, jag står för mat och husrum och du fixar allt som behöver fixas och snickras här. Jag bor nära till Glasriket och Öland. Mycket att titta på och en fin husvagn att disponera. Om det nu blir någon tid över, efter snickrandet....... Annacarin

  SvaraRadera
 2. *frustar av fnitter*

  Du är bra rolig du, Annacarin! :oD

  SvaraRadera
 3. Snygg färg på hyllan, helt i smak.

  SvaraRadera
 4. Vitt är alltid rätt, inte sant? "Målarvit" heter den här nyansen. Det fanns inte så många vita varianter att välja på när det gällde sprejburkar. Men alla mina invändiga snickerier är penselmålade med just "målarvit", så det blir nog okej.

  SvaraRadera
 5. Det slog mig just att det kanske ser ut som om "färdigfärgen" har en blå ton. Det har den alltså inte, den är vit. Det var stört omöjligt att få till en bild som återger det vita som vitt. Det hjälpte inte ens fast jag på flera försök försökte korrigera vitbalansen i bilden manuellt. Och inte fick jag ordning på det i Photoshop heller :o(

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!