lördag 24 april 2010

Fruntimmersfredag

GÅRDAGEN BJÖD PÅ tjejkväll i ”Rucklet”. Jag hade i god tid förberett med att strimla en kålsallad, sätta en pizzadeg och koka ihop en smas­kig tomatsås, så att det skulle gå snabbt att slänga ihop en plåtpizza när väninnan P anlände efter arbetsdagen.


Den här gången blev det 50/50 rökt skinka och kallrökt lax i tunna skivor + fetaost, och om att det blev gott vittnar att vi på två kvinns tuggade i oss hela plåten – minus två småbitar.

För övrigt skadar det inte att nämna Fiskars ergonomiska Functional Form-brödkavel; aldrig har det varit lätt att kavla en pizzadeg som med detta utomordentliga redskap. Rekommenderas å det allra var­maste!


Eftersom P och jag inte träffats ”på riktigt” på ett tag – ett par raska promenadtillfällen inte inräknade – hade vi förstås en hel del att av­handla. Timmarna gick medan nivån i vinflaskorna sjönk och kan ni förstå, vi höll nästan på att glömma bastun! Det blev snudd på natt­bad den här gången.


Tack P, för en trevlig kväll, befriande fri från skvaller men full av klok­skap, humor och flams. Nähdään perjantaina!1)

1) finska; ”vi ses på fredag”

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig kväll ni haft. Pizzan såg väldigt god ut :)

  SvaraRadera
 2. Jo, kvällen var toppenbra. Pizzan kunde däremot har varit liiite mindre, för jag är fortfarande proppmätt *pust*

  SvaraRadera
 3. Det är mysigt att träffa en riktig kompis att "prata om allt och inget med". Det är inte helt fel att äta och dricka något gott till "pladdret"

  SvaraRadera
 4. Absolut! Och P är skön att umgås med. Pratet blir seriöst, lättsamt och djupsinnigt i en härlig blandning - och, bäst av allt, totalt fritt från skvaller, som är något jag har rysligt svårt för.

  Bästa fredagen på bra länge :o) Fast inte i klass med din, förstås. Du som hade kalas och allt :oD

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!