onsdag 21 april 2010

Men så kan det väl inte vara..?

NYUPPSTIGEN MED TRASSLIGT hår sitter jag vid bordet och fån­stir­rar ut genom mitt nytvättade köksfönster. Mellan händerna en kopp nybryggt kaffe, riktigt kaffe. Plötsligt slås jag av en tanke:

Under en tid, ungefär sedan Peter blev sämre i höstas, har jag varit lat och druckit pulverkaffe. Masssor av pulverkaffe. Hela oceaner. För med pulverkaffepimplandet har det varit så, att efter en kopp har suget ef­ter en till ... och ännu en till ... varit stort.


Så är det inte när jag brygger äkta vara. Inte kan det väl vara så, att det även i snabbkaffe tillsätts något som gör att man inte ”blir mätt”?! Precis som med livsmedel, där E621-E625 gör att mätt­nads­käns­lan trubbas av.

*blir mörkrädd*

Någon annan kaffemoster/-morbror som tyckt sig notera samma fe­no­men..?

(Muggen är gjord av Judy Kuitunen och ingår i en serie som varit min favorit i många, många år. Kannan i bakgrunden hör till min jä*la Mocca­mas­ter. Tvi vale.)

7 kommentarer:

 1. "Riktigt" kaffe stillar nog begäret bättre!!
  Det där pulvret är ju inte gott...Hehe!

  Naäe....en stark kopp med Zoegas föredrar jag. Och jag känner mej oftast "kaffe-mätt" på ett par muggar.
  Usch...jag är nog en kaffe-missbrukare!?!??

  "Köpp, köpp" på dej!

  Kram, Jenny
  (som är avundsjuk på att du har rena fönster...Hihi!)

  SvaraRadera
 2. *ha-ha!* Ja, men du vet när latmasken har borrat sig riktigt långt in i träskallen, så ... Men jag ska nog lägga ner snabbkaffandet. Innehållsförteckningens "100 % pure instant coffee" låter lite öppet för tolkning, inte sant?

  Rena FÖNSTER haver jag icke. ETT rent fönster är det, fast med två lufter och dubbla glas. På så vis blir det ju rätt mycket fönsterglas jag putsat allaredan! ;o)

  SvaraRadera
 3. Hahaha!!! Ja, definitivt många fönster!!

  Då har du ju i alla fall ETT som du kan se ut igenom!?
  Här är det riktigt illa nu....

  100% coffee.....ja, vad är det?
  Kaffe är väl kaffe liksom?
  Malda fina bruna kaffebönor!?

  Kram på dej och njut av utsikten!

  Läste förresten ett tips nyss i någon tidning angående fönsterputsning.....

  Diskmedel rekommenderades och gärna lite T-Röd eller spolarvätska i....
  DET ska provas för jag har ju ett sånt där "mysigt" salt-lager från havet på mina som gör att det ser ut som grötrester på rutorna när jag är färdig...Hehe!

  //Jenny

  SvaraRadera
 4. Jo, serru, diskmedel har jag nyttjat i alla tider; billigt, bra och finns alltid hemma! Och om man av någon högst märklig anledning får för sig att putsa fönster när det råder minusgrader på utsidan, då är en skvätt T-röd eller annat spritbemängt nödvändigt, annars fryser vattnet. Putsaren kan om så tarvas pytsa i sig en liten hutt hon också, dock icke av det T-röda, som sägs ha en högst menlig inverkan på synen (aldrig provat själv, litar på hörsägen).

  SvaraRadera
 5. Förmodligen har de petat i någon hiskelig beroendeframkallande substans för att lura oss arma konsumenter att hinka i oss mer och mer..

  Tack för knepet med ridpiskan. Ont gjorde det men jäklar vilken fart det blev på kärringen! Latmasken ligger under sängen och darrar av fasa.. Tror tammetusan jag ska prova att baka de där bröden du frestade med tidigare! :D

  SvaraRadera
 6. Jomen, det är preciiis det jag misstänker! Något finns det i snabbkaffet som får en att sukta efter mer och mer och mer. Koffeinet är det inte.

  Passa nu på att baka när latmasken krupit och gömt sig! En deg sköter sig ju i princip själv, så meanwhile kan du intaga soffläge och vingummin ;o)

  SvaraRadera
 7. Det ska vara mörkrost med rejäl mustighet. Får inte samma kick av pulver, får dricka baljor av eländet vilket endast ger kissnödighet o sur mage.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!