lördag 24 april 2010

RECEPT > Jäsdeg till pizza


DEGEN RÄCKER TILL 4 normalstora runda pizzor eller en hel ugnsplåt.

25 g jäst
2 dl vatten
1 msk olja
c. 5 dl vetemjöl (mängden beror på hur färskt ditt mjöl är)
0,5 tsk salt

Rör ut jästen med vattnet och tillsätt oljan. Arbeta in mjölet och saltet och knåda degen 10 minuter i maskin. Vetedegar kan knådas ganska kraftigt, och mer glutentrådar bildas ju bättre degen har knådats.

Täck bunken väl, helst med tätslutande plastfolie, och låt degen jäsa minst 1 timme.


Pizzan gräddas i 225-250° mitt i ugnen. 10-15 minuter för vanliga runda och 15-20 minuter för en hel plåt.

Recept på en riktigt mustig och god tomatsås hittar du HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!