lördag 24 april 2010

RECEPT > Italiensk tomatröra


MÄNGDEN I DET här receptet räcker till 4 portionspizzor och med råge till en stor pizza bakad på ugnsplåt.


1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
1 burk (400 g) krossade tomater

1 tsk socker
salt
nymalen svartpeppar

0,5 tsk torkad basilika
0,5 tsk torkad oregano
1 lagerblad

2-3 msk tomatpuré

Fräs löken och vitlöken mjuka i oljan. Häll i tomaterna och låt röran småkoka utan lock i c. 15 minuter.

Krydda med socker, salt och peppar och koka vidare i 10 miuter.

Tillsätt örtkryddorna och koka ytterligare 15 minuter.

Avsluta med att blanda ner tomatpurén. Anpassa mängden efter hur pass tomatröran har kokat ihop. Den får inte vara för blöt och rinnig, snarare bör den vara jämn och tjock.

Låt röran svalna innan den används.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!