söndag 25 april 2010

Trädgårdsrapport

LÅNGT OM LÄNGE har scillorna tagit fart och fläckvis är min gråbruna moss- & gräsmatta (ja, i den ordningen) lysande blå.Sen kan man ju inte annat än imponeras av grokraften i lönnens frön! Hela gräsmattan är översållad av sådana här uppstickande ”vingar”. Det ser rätt lajbans ut, men är ändå inte särskilt kul, för vem vill ha en lönnplantage på gården?


Lilla A:s kastanj, som hon dragit upp från en nöt, har jättestora, svulstiga knoppar. Det är skönt med ett synligt bevis på att den relativt unga plantan klarat vintern. Sorgen hade varit stor om kylan tagit kål på bäbisen.


Och så gör vi ett sista försök att få bukt med mossan. Ifjol föll jag för reklamen och inhandlade en dunk Mossa GTI, men hann aldrig an­vän­da den förrän hösten kom. ”Koppla till vattenslangen och vatt­na”-funktionen funkade i alla fall inte, så det blev till att blanda kanna efter kan­na och vattna ut. 50 kvm skulle väl gå för sig, men 500 ... *stönar*

8 kommentarer:

 1. Vi har också massor med mossa i gräsmattan. Men det får vara så. Mjukt och skönt att gå på ;D

  SvaraRadera
 2. Du, det blir så här också. Jag vattnade ut sk*ten bara för att jag köpt den för dyra pengar. Efter det här ger jag upp. Precis som med kirskål och åkerfräken. Det är bara å gilla läget! ;o)

  SvaraRadera
 3. Åkerfräken ja ... ojoj, hela skogar av rävrumpor som vi kallar dem ... snacka om växtkraft!

  SvaraRadera
 4. Låter bekant :o) Min nya trädgårdsstil ska bli "Vild & Vacker". Jag tänker verkligen gilla läget ;o)

  SvaraRadera
 5. Jag gillar mossan i vår gräsmatta! Alltid vackert grön, behöver inte klippas och är skön att gå på. :-)

  SvaraRadera
 6. Förresten, en annan sak. TACK för fönstertvättningstipset! Varför har jag aldrig hört talat om den metoden förut?! Det blir ju jätterent!

  SvaraRadera
 7. Väl bekomme vad beträffar fönstertvättningen! Jättekul att du håller med om att det fungerar :o)

  Mossa ska som sagt bli min nya melodi. Passar ju bra med tanke på att en annan blir allt mossigare för varje år som går ;o)

  SvaraRadera
 8. Nu är det trädgårdsjox lite varstans. Fina bilder på scilla och lönn.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!