fredag 30 april 2010

Stucken och drucken

PJIIIIU ... NU ÄR pärsen över. Tack alla, för moraliskt stöd! Bredvid mig på bordet står kaffemugg nummer två och i magen skvalpar ett par mackor omkring. Otroligt att man kan bli så infernaliskt sugen på både det ena och det andra när det råder intagsförbud.


Laboratoriet finns i vårt fina, lilla centralsjukhus här på ön, som byggs om och till mest hela tiden. Sjukhuset är en del av det som heter Ålands hälso- och sjukvård. Jag hade flyt, kan man säga. På kö­num­merskylten lyste nummer 67 när jag tog min lapp ...


... och på den stod det 68. Mindre än fem minuter senare var jag stucken och klar. Här är det snabba puckar som gäller!


Lika snabbt susade jag vidare till apoteket, för att fylla på mitt tomma förråd av D-vitamin. Vid det här laget har de vant sig, så det upp­stod inga som helst problem när jag, som vanligt, mer eller mindre tömde deras lager.


Raskt vidare till nästa anhalt, den finländska motsvarigheten till Sve­riges Systemet, för att panta en korg tomflaskor. (Varför heter det förresten ”Systemet”..? ”Alko” säger ju vad det handlar om, men ”Systemet”???)


Samtidigt passade jag på att inhandla en flaska rött. Crocodile Rock, en australiensare, blev det den här gången; ett prisvärt, fylligt vin av merlot- och cabernetdruvor.


Härmed, mina vänner, är det dags att ta sig an dagen och dess ve­der­mödor. Det ska födelsedagsuppvaktas x 2 (jaaa, tårta!), shoppas beg. glass­maskin, rustas för kvällens pyromaniska övningar, kommas ihåg att gödsla rabarber ... med mera, med mera. Ja, sannerligen, dagen är som vanligt fulltecknad.

6 kommentarer:

 1. Ja, det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång ha ha......

  SvaraRadera
 2. Härligt! Ha en fin Valborg! Hoppas du slipper regnet. Här är det lite mittemellan. Ska sjunga vid majbrasan ikväll så jag hoppas på uppehåll ;)

  SvaraRadera
 3. Hej N, jag har roat mig med att titta bakåt i din blogg, jisses vad du kan. Fläta korgar,(luffarslöjd) eller trådslöjd, jättekul.
  Ville bara berätta det så du vet att jag har koll på dig fniss...

  SvaraRadera
 4. Så ska det låta! Bränn nu inte ner något värdefullt under dina pyromaniska övningar.
  En Riktigt Glad Vappen på dig! :)

  SvaraRadera
 5. Glada Vappen på dig åxå!
  En kall Koff skulle inte sitta ivägen nu. Eller en pint Guinness. Jag är fasligt svag för det mörka guldet ;D
  Vi kan köra alfabetet du och jag. Här är det B-vitaminbrist som gäller. Inte fullt så dyra medikamenter för det ...
  Jobbat halva dagen har jag gjort och hunnit fynda lite på Myrorna och Stadsmissionen innan jag åkte hem. 3 sprillans nya innerkuddar för 30 kronor och en näve knappar för 10 kronor. Hurra! (Inte för att jag riktigt vet än vad jag ska göra, men när man tittar runt här hos dig så kan man ju inte låta bli att bli glatt inspirerad)
  Ha nu en särdeles skön afton,
  tjoflöjt!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!