lördag 1 maj 2010

"Bannade jåglar"

HÄR ÄR BEVISET! Pippifåglarna är felruckade! Hela, långa vintern har min fågelfröautomat hängt i lärkträdet utanför mitt köksfönster. Inte en stjärt har visat sig där. Hade det inte varit för senhöstens och vin­terns stormvindar, som då och då satt mackapären i gungning, hade frönivån inte sjunkit ett förbenat litet dugg ens.

Men nu – när våren är kommen och trädgården dukar upp rena à la carten med färskvaror – har fotobevisligen åtminstone kajorna hittat till fast food-baren! Bannade jåglar ... Är det inte nästan så att jag sit­ter här och blir sur? :o/


6 kommentarer:

 1. Det tog lång tid för mina fåglar också att hitta maten, men inte heeela vintern! Svenska fåglar är uppenbarligen smartare ;)

  SvaraRadera
 2. Synbarligen. Vad surt! :o/

  SvaraRadera
 3. OK, kajor är kanske inte den fågel man önskar till fågelbordet i första hand.....men gissa vad jag läste i en dagstidning härförleden!

  Jo, att det är nästan mer angeläget att mata fåglarna nu än på vintern (det är alltså av högsta vikt även på vintern) för nu gör de av med fyra gånger mer energi än på vintern.

  Det tar på deras krafter att "mejta", vad heter det, häcka? ruva? nu är det totalt soprent härinne.....du förstår säkert vad jag menar....men då var det ju det här med kajorna. Men i alla fall.

  Åååhhåå vilken snurrig kommentar, jag tror jag går och lägger mig igen.

  Det är så fruktansvärt tråkigt väder här idag och jag är trött. Fast jag hade en osedvanligt lugn kväll igår....

  Ha't, kram

  SvaraRadera
 4. Ojoj ... här har varit fullt med pippiar hela vintern. Massor med Koltrastar som jag älskar :D

  SvaraRadera
 5. Tror baskemej att Cornelia är på rätt spår; svenska fåglar måste helt enkelt vara klyftigare än åländska.

  *surar ännu mer*

  SvaraRadera
 6. Det har blåst ostlig vind rätt ofta så de kanske blåste hit från ön ;D

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!