torsdag 29 april 2010

Stopp i rören, anyone?

JAG ÄR URDÅLIG på att komma ihåg att kalka av kaffebryggaren, min #$¤%&@ Moccamaster.

För att överhuvudtaget få det gjort har jag på insidan av en köks­skåps­dörr tejpat upp receptet på den i särklass mest miljövänliga lösningen på problemet. För säkerhets skull på dörren till det skåp där kaffet finns.


Det här fungerar precis lika bra som innehållet i de dyra förpackningar med avkalkningsmedel som finns att köpa i butiken. Samma soppa kör jag också i mitt ångstrykjärn nån gång då och då, dock i en något mindre mängd.

4 kommentarer:

 1. Låter som ett bra recept för kaffebryggare. Själv har jag perculator och när jag gör rent den fyller jag till bredden med vatten och så slänger jag i två tabletter med maskindiskmedel sen blir den lika ren och fin på insidan som på utsidan.

  SvaraRadera
 2. Jag dricker inte kaffe.
  Men många andra dricker kaffe här. Skall prova den varianten med citronsyra om jag inte har ättika hemma.
  Men nu måste ju jag kontra lite, då, vad gör det med lite stopp i kaffekokaren. Här vart det stopp i avloppet i går kväll när jag skulle tappa UR badkaret. Det rann rakt ut på golvet. Totalstopp. Men det var rätt kul att mecka igång allting igen. Det låter så "härligt" bllluuurrppp.....
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jo, det här med folk som far med osanningar. Jag läste det igår kväll (efter badet) men jag eldar upp mig så över folk som inte kan hålla sig till sanningen eller åtminstone har vett på att tiga i vissa situationer...så det blev inget skrivet. Det är ett stort, stort svek att ljuga inför någon om vad det vara månde. Och så har det kommit ett nytt lögnförfarande, en del friserar ständigt sina ställningstaganden och berättelser, dom KAN inte säga som det är, bara NÄSTAN, och det irriterar mig.....och gör att jag absolut inte kan lita på en sån person. Det blir fel alltihopa liksom.

  SvaraRadera
 4. Gafflan:
  Maskindiskmedel kan göra under! Jag har väl ett par, kanske rentav tre, emaljerade kastruller från 1950/60-talet. Du vet, såna där med vit emalj på insidan. Köpta på loppis för bara nån euro just pga att de såg för jä*liga ut inuti. Men, men, blötläggning över natten i maskindiskmedel och simsalabim är kastrullen som butiksny! Nu är de så fina att jag inte nänns använda dem :o/

  Agneta:
  Aj, aj ... inte skoj med propp i avloppsröret. Lite kleggigt med hår och tvålrester förstår jag..? En halv deciliter bikarbonat och en rejäl slurk ättika ovanpå det brukar göra susen om stoppet inte är så att säga totalt.

  Din reflektion angående det "nya" sättet att ljuga får mig mest av allt att tänka på gammaldags, hederligt (?) ögontjäneri; att näsa mot näsa inte ha kurage att stå för sin åsikt, men snabb som en iller hävda raka motsatsen så fort man vänder ryggen till.

  Som jag ser det finns det faktiskt TRE dödssynder förutom de sju vedertagna: lögn, skvaller, ögontjäneri. Alla tre flitigt använda av individer med taskigt självförtroende och/eller dåligt omdöme när det kommer till moral.

  Detta kan jag lägga ut texten om precis huuur länge som helst, så det är nog bäst att jag slutar här ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!