lördag 8 maj 2010

Billigt och miljöbra

JAG HAR FÖR länge sedan lagt ner användningen av alla möjliga sor­ters rengöringsmedel i tjusiga flaskor, det ena dyrare än det andra. Vanlig, hederlig såpa och vatten är precis lika bra – kanske rentav bätt­re. Åtminstone för miljön, om inte annat.Receptet är simpelt:
5 ml såpa blandas med 5 dl vatten i en sprejflaska. Används som vil­ket allrengöringsmedel som helst. Eftertorkning behövs inte.

8 kommentarer:

 1. Att det dessutom doftar ljuvligt av såpa är en extra bonus!

  SvaraRadera
 2. Hej

  Jag själv älskar Grönsåpa...mm...älskar att skura med den. Har den både på jobb och hemma...sen är det så gott att sitta i ett hörn och sniffa in lukten också...ha ha.
  Den påminner lite om "Björnklister", som man hade i skolan förr, på lukten.

  SvaraRadera
 3. Hmmm ... nu ska jag träna utav bara hälvete ;D

  Natti natti och sov gott!

  SvaraRadera
 4. Använder också bara såpa. Har sprayflaska så som du! Det luktar så gott med såpa och känns rätt.
  Ååh, du har haft en Selma....ja, dom, liksom allt levande, tar ju slut....man minns och man saknar dom. Vi hade ju en Golden till tidigare, Kalle, han var morbror till Tingeling och jättestor och jättesnäll. Han fick tas bort för ca 1½ år sedan, han tog liksom slut då.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 5. Såpa å diskmadel har jag länge använt,det kommer man långt med.såpa luktar så gott.

  SvaraRadera
 6. Har du/ni provat såpa för att göra rent i köksspisens ugn om något bränt fast riktigt duktigt? Nuförtiden använder jag inte någonting annat i det faller heller! Såpa äger, som dagens unga säger :oD

  SvaraRadera
 7. Herremingud, jag märker just att det börjar låta som jag är värsta städhysterikan ... Det är jag inte! Långt därifrån. Däremot har jag under årens lopp samlat på mig lite knep och erfarenheter som kanske gör den förhatliga städningen lite enklare och oftast lite billigare. Ett steg i rätt riktning, eller hur?

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!