tisdag 4 maj 2010

Shit happens

STACKARS MIN LILLA, gamla bil ... Hon har inte haft ett lätt liv, Röda Faran. Inte har hon blivit tvättad och vaxad så där överdrivet ofta, knappt dammsugen på insidan mer än när mängden grus börjat på­ver­ka pedaltryckandet – och nya däck ska vi inte prata om. Sen är det lite gummigrejer som med ålderns rätt börjar ge upp, så hon har med kinderna röda av skam fått glida omkring och se ut så här redan ett bra tag:


Som om inte det vore nog ordnade en kompis till det här igår:Och som pricken – eller ska vi säga klicken – över i:et har måsjävlarna haft rejvparty på gården under morgonen:Det är tydligt att makterna tycker att det är dags att jag tar hand om henne lite, eller vad tror ni..?

***

Rätt gissat! Jag är fenomenofantastiskt ointresserad av allt som har med bilar, deras vård och hälsostatus, att göra. Fyra hjul och en ratt, det räcker för mig. Och att det rullar.

10 kommentarer:

 1. Fick en sån där "kommentar" av "drängen" igår om att det kanske inte vore fel att offra lite avfettning och bilschampo på "lille" Missilenbilen... Tur att han inte kikade hur det ser ut INNE i kupen... Huuuva!!!
  Hmmm... Men städeriet, det får vara till en annan dag...

  SvaraRadera
 2. "Avfettning"..? "Bilschampoo"?!? Nu talar du utrikiska, kvinna. Och städa för guds skull inte bilen! Gör något vettigt istället! ;o)

  SvaraRadera
 3. Stackars RF, ser du inte att hon skriker efter medömkan...fniss.
  Nej, det där att tvätta och pyssla om bilar ligger inte för mig heller. Men det ser ut som om du måste.

  SvaraRadera
 4. Eller så väntar jag tills det går att skotta undan exkrementerna med dynggrepe istället! :oD *blink-blink*

  Fast ett nytt blinkljusglas har jag just precis beställt. Om det ens går att få tag på delar till en så gammal tant som Röda Faran, vill säga ... *befarar det värsta*

  SvaraRadera
 5. Klart att en tvätt och lite vax så blänker bilen igen. En såndär lite kanske går att fixa på någon bilverkstad till billig peng :)

  SvaraRadera
 6. I min värld finns det inget som kan kallas billiga pengar när det gäller utgifter för bilen. Faktum är, att jag borde göra mig av med eländet och åka taxi istället. Skulle faktiskt vara kostnadsmässigt förmånligare utslaget på ett år! Låter otroligt, men är sant, så lite som jag kör.

  SvaraRadera
 7. Dom där bilarna är ett kapitel för sej....*suckar och tänker på hur eftersatt min egen är...*

  Va jag skrattade gott åt din mening:
  "knappt dammsugen på insidan mer än när mängden grus börjat på­verka pedaltryckandet"..........
  *asgarvar här*

  Jisses, va rolig du är!!

  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 8. Visst är det väl en salig tur att man kan skratta åt eländet?!

  Kram på're tebakas!

  SvaraRadera
 9. Det är alltså en liten röd spruttibangbang man ska passa sig för om man vid tillfälle går iland "därborta" ...

  SvaraRadera
 10. Yessir! Lätt igenkänd i och med avsaknaden av lister, lyktglas och glans samt "sprutmålad" med olika storlekar av vita blaffor. Ser du en sån ska du passa dej!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!