tisdag 4 maj 2010

En #$¤%&@ hylla

ÄN EN GÅNG har jag blivit påmind om vikten av att kolla och dubbel­kol­la innan jag tar itu med något! Den här gången gjorde jag av nå­gon märkunderlig anledning varken det ena eller det andra.

Min entrés nya hatthylla, som långt om länge blev målad, skulle äntligen skruvas upp. Lagom till valborgsmässoaftonen, hade jag tänkt. Det här är en ”före”-bild från entrén, och som ni ser har mitt hallsystem bestått ett fullskaligt provisorium: en lastgammal, lätt modifierad IKEA-bokhylla med en egentillverkad klädstångslösning.


Bokhyllan skulle alltså väck och i dess ställe en smal och hög byrå1) med många lådor för vantar, reflexband, hopfällbara paraplyer, cy­kel­lyktor och allsköns övrig bråte man har i en hall. Ovanför denna skulle den beramade hatthyllan med klädstång och många krokar skruvas upp, nymålad och med blankpolerade metalldelar.

Jag tömde lådor, torkade och putsade, baxade och bökade och fick till slut saker och ting på sina rätta platser. Dags för hatthyllan. Trodde jag, ja ... Antingen har väggen krympt eller så hade hyllan blivit full­vuxen under vintern, men plötsligt var den för lång. Inte bara lite för lång, utan hela sexton centimeter.

[plats här för en icke föraktlig mängd otryckbara svordomar]I och med detta konstaterande ökade inredningsprojektet som ge­nom ett trollslag radikalt i omfång. Istället för bara borrning av tre snygga hål i väggen måste hela hatthyllshelvetet skruvas sönder i sina minsta beståndsdelar. Ribbor, tvärbräde och klädstång måste kapas på längden – i båda ändar dessutom – och ribborna förses med nya hål för de tre konsolgenomföringarna.

Ett sjujävla jobb blev det, och definitivt inte någon ”ny” hall till Val­borg. Slutsats: vad som än sägs om motsatsen så spelar faktiskt längden roll. En stor sådan.

Nu, ett antal dagar senare, är hyll-#$¤%&@:n äntligen uppe, men frågan är om det ens blev så mycket bättre än förut :o/1) En gammal pjäs från IKEA, helt i furu med från början runda trä­knoppar. Slipad, vitmålad och med nya skålhandtag blev den nästan presentabel.
***

Halloj, Skånegrabben! Kul att se din nuna i listan :oD

7 kommentarer:

 1. Med risk för att "åka på en propp" så här tvärs över landet, så måste jag nog ändå säja att.....
  Jag tyckte att det ÄVEN var snyggt från början!?
  Tyckte det såg både praktiskt och hemtrevligt ut!

  Hade du inte skrivit "FULT" med gigantiska bokstäver på bilden så hade nog ingen tänkt på sladden...Haha!
  Men en sladd går ju att "pillijoxa" väck lite...(:

  Ha deeee!

  SvaraRadera
 2. Snickra ihop en skohylla vetja :D

  SvaraRadera
 3. Jenny:
  Jovars, var väl rätt okej även förut. Problemet var längden på klädstången. Det rymdes nästan ingenting på den.

  Sladdeländet får vara som det är just nu, men får jag ett nu-ska-vi-låtsas-att-vi-kan-något-om-elektricitet-ryck kanske jag åtgärdar det senare ;o)

  Anki:
  Finns med i framtidsplanerna :o) Hänger bara på tiden. Du vet, den där som det blir mer och mer ont av ju äldre man blir.

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte det blev fint efter alla konstens regler. Sladdar är hur fula som helst, en kan man trixa bort, men när datorn, skrivaren,scannern skulle ställas iordning höll jag på att bli knäpp på alla kontakter och sladdar.Bläää

  SvaraRadera
 5. Ja, vet du! Vi satte folk på månen redan på 1960-talet, så nog är det bra konstigt att inte allt, precis ALLT, är trådlöst numera. Ingen skulle bli gladare än jag om det gick att få t.ex. alla bordsarmaturer sladdlösa på något vis. Sladdar är ett OTYG!!! Och av någon outgrundlig anledning har de aldrig rätt färg på rätt plats :o/

  SvaraRadera
 6. Uschäkta, men kan du inte sätta byrån till höger? Då slipper du ju hängande sladd i synfältet. Det enkla är det sköna. Annacarin

  SvaraRadera
 7. Jo, det skulle jag naturligtvis. Men mitt pyttelilla vardagsrum finns precis till vänster i bild, och tanken är att byrån fungerar som en "vägg", en avgränsning, mellan hall och vardagsrum. Och samtidigt döljer den då lite av kläderna som hänger där. Jag fixar nog sladden istället. Byter till en vit och klamrar fast den längs golvlisten :o) Nån gång. Sen.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!