söndag 2 maj 2010

Nu jädrar ska det göras!

-25 % PÅ IMPREGNERAT är väl ett tillfälle man inte får missa, inte sant? Min terrass har ända sedan den färdigställdes för ett par år se­dan sett ut lite grann som ett sånt där hus på pålar i Fjärran Ös­tern. Höjden är nämligen ansenlig, nästan 2,5 meter från marken upp till trallgolvet.Men nu ska här alltså bli andra bullar! 270 löpmeter tryckt virke är beställt och min ursprungliga vision om glesfodring av det under­lig­gan­de utrymmet tar snart steget från tanke till konkret verklighet. Wunderbar!

Snickrande norrmannen Knut, min byggnadstekniska klippa i havet, är dessutom vidtalad för ett snack om ett samtidigt bygge av ett litet hönshus. Så vem vet, det kanske blir pullor på gården till sommaren ändå, trots att både jag och lilla A hunnit börja misströsta :oD


Så här såg det ut i slutet av september 2005 när det ursprungliga garaget revs. Bengt med grävskopan gick pang på bara, och inom en halvtimme fanns det inte mer kvar än några plankstumpar och en grund grop i marken.

5 kommentarer:

 1. Bra du slog till! All prissänkning är bra prissänkning.
  Hoppas det blir lite höns också :)

  SvaraRadera
 2. Yes :o) Att det sedan är en sak att ha virket hemma på gården och en helt annan att få upp den i form av väggar, tja, det talar vi riktigt tyst om.

  SvaraRadera
 3. Det verkar som om du har valt helt rätt väg i livet. Jag menar förstås hönsen. Annacarin

  SvaraRadera
 4. Nu ska du vara riktigt smart och göra två flugor på smällen!
  Utrymmet under altanen blir ju det perfekta hönshuset. Tänk vad nära och bra. Och sitter du o fikar på altanen är det bara att sopa ner brödsmulorna mellan trallvirket och ingen blir lyckligare än dina höns.;-))

  SvaraRadera
 5. Annacarin:
  När man väl hittar sjökort och kompass blir det genast lite lättare att kryssa fram mellan livets blindskär ;o)

  Göran:
  Tanken är god, men nä. Under terrassen förvarar jag all ved + att utrymmet fungerar som carport för Röda Faran på vintern. Dessutom sitter det korrugerad plåt under terrassgolvet, så brödsmuletricket skulle ändå inte funka. Blir således en fristående lya åt tipporna :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!