fredag 24 juni 2011

Midsommar..? Nu igen??

DAGS FÖR MIDSOMMAR igen och det är väl inget särskilt med det. En dag som alla andra, fast inte riktigt sant i år. Den megastora skill­naden jämfört med tidigare år är att Lilla A inte är kvar på Åland, var­ken hos mig eller hos sin pappa.

Sedan inatt är hon på resande fot, med färja till Tallinn och ovanpå det en sex timmars bussresa till södra Estland. Därefter stundar en hel veckas vistelse i ett gammalt hus på riktiga vischan, utan rin­nan­de vatten, tv eller bredband, med utedass på gården och bad­möj­lig­heter i en flod några kilometer bort. Det blir nog en upplevelse som heter duga och jag hoppas hon och estniska kompisen B får en riktigt rolig vecka!

Hej då, morsan!


Själv gör jag väl som jag brukar: skrotar runt i och utanför ”Rucklet” in splendid solitude medan andra förlustar sig med sill, nypotatis, iskalla nubbar och små grodorna runt stången, med blomsterkrans i håret och myggolja upp till öronen.

Kanhända sätter jag mig på gården med ett glas rött och grillar en korv eller två medan jag begrundar sakernas tillstånd. Faktum är att jag är mer nyfiken på vad alla ni andra ska företa er! Blir det full rulle och bara ökar eller lugnt och stillsamt utan extravaganser..? Nåja, vad det än blir vill jag i alla fall få följande sagt:

Och var för guds skull snälla med varandra!

8 kommentarer:

 1. Njuta av ensamheten får jag vänta med till i morgon när maken kör tåg på museijärnvägen till Trollskogen.I dag är schemat fullt.
  Ha en riktigt skön helg, Nina!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Tillbringar dagen i sällskap med mig själv och zooet...
  Och önskar dig en alldeles jättefin midsommar!!!
  Kramen på sig!!

  SvaraRadera
 3. Här är solen på väg fram mellan molnen en stund i alla fall.Min tvillingbror kommer hit.
  Det blir sill, lax å paj har jag tänkt lungt å stilla med ett glas vin till den som vill ha.Regnet kan få utebli.Hade varit skönt då att ha ett växthus som du att krypa in i.A får säkert en trevlig resa.Kram till er.

  SvaraRadera
 4. Nu har alla djuren fått mat och vatten och jag har gått till brevlådan ( 3 km fram och tillbaka) och hämtat tidningen. Nu har jag tagit en paus med macka och mailläsning. Sedan ska jag stängsla färdigt (förhoppningsvis)till grisarna, så att de kan få komma till nya ytor med lite grönt på. Efter det blir det "bortsågning" av de sista stickebuskarna längst ner i trädgården och sedan ska jag ta några smärtstillande tabletter och försöka klara av kvällen med värkande senfästen på underarmarna. De har protesterat i flera veckor. Jag undrar vad det beror på?? Ha en skön midsommar. Annacarin

  SvaraRadera
 5. Jag tänker inte hoppa groda idag, så man kan säga att min midsommar är både hopplös och kravlös ;D
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Lugnt och stilla...frugan jobbar till 2...sen blir det lite sill o potäter o inga nubbar men dagsfärska gubbar...till efterrätt...inget mer!

  TREVLIG MIDSOMMAR!!!

  Steffe

  SvaraRadera
 7. Glad midsommar på dej med! Vi firar i lugn och ro. Eller firar och firar... Fanny är konvalecent efter en ordentlig blindtarmsoperation i söndags så vi kan inte göra så mycket annat än vara hemma. Hoppa runt på vågorna på sjön är inget alternativ så det blir nog en film och lite glass ikväll bara.

  SvaraRadera
 8. Och här blir det sill och potatis med tillbehör uppe hos min syster och svåger (och några till). För sista gången i det huset, om ett par veckor flyttar dom in i huset närmast vårt! Härligt!
  Ha en riktigt skön midsommar , kära Nina!
  Midsommarkram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!