lördag 25 juni 2011

Jag är tacksam för ...

DET FINNS MÅNGA, enkla saker att vara tacksam för. Därför drog jag den 1 juni igång en 29 dagar lång ”aftonbön”, genom hela alfabetet från A till Ö. Varje kväll ska jag reflektera över något, stort eller smått, som jag har anledning att vara tacksam över.

Hoppa gärna på tåget om du vill och vet med dig att du har saker, fö­re­teelser eller personer i ditt liv som kanske inte fått den tack­sam­het de förtjänar. Det står dig fritt att kopiera bokstavsbilderna och an­vän­da dem på din egen blogg :o)


... yoghurt, och alldeles särskilt tacksam är jag för turkisk yoghurt.

Den turkiska yoghurten har blivit mitt stående val istället för gräddfil, smetana och crème fraiche. Det senaste är att i potatissalladen använda bara turkyoghurten och massor med färska kryddörter. Lätt som en plätt, supergott och mycket magrare än att blanda gräddfil och majonnäs!

2 kommentarer:

  1. Mmm, den är fin den du! Här i Sverige finns ju den turkiska varianten i plasthink med en mustaschprydd man på ... Bara det att mannen är grek och har stämt företaget. Hahahahaha ...

    SvaraRadera
  2. Det är exakt den jag använder! Här på Ålandsöarna har vi ett brett utbud av svenska dagligvaror, som mjölkprodukter från Arla, yoghurtvarianter från Lindahls, köttprodukter från Scan och så vidare, och så vidare.

    Den där stämningshistorian läste jag om när det begav sig, men fattar ärligt talat ingenting av det hela. En reklambyrå (eller fotograf) bör nämligen skriva ett s.k. modellavtal med den som ställer upp på att figurera på bild med sina nuna (eller så stora delar av sig själv att han kan kännas igen ändå, t.ex. på sin profil eller en speciell tatuering). I ett sånt avtal överenskommer man om till vilket ändamål bilden ska användas, så nog torde väl guuben haft häng på att han skulle utges för att vara grek..? Eller så har det hela inte gått rätt till från början, vilket väl är det troliga, för jag läst faktiskt inte in mig särskilt noggrant på vad som faktiskt låg till grund för stämningen.

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!