MÅNGA AV ER känner säkert till godiset som kallas för Rocky Road, maffiga chokladbitar med bl.a. marshmallows. Eftersom jag inte gillar sådana, marshmallows alltså, men är galen i riktigt mörk choklad, så har jag komponerat min egen variant: Bumpy Bits. Med riktigt kakaostark choklad och en touch av chili är det här ett riktigt vuxengodis.
1 påse Dumlekola; 220 g
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade salta pistagenötter
1/2 urkärnad röd chilifrukt (inte den allra hetaste sorten)
Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem i en skål över vattenbad. Klä en liten långpanna, c. 30x40 cm, med bakplåtspapper.
Hacka chilin riktigt fint och rör ner den i chokladen när den börjat smälta, så att chilin får badda med en stund och ge ifrån sig smak. Dela under tiden alla kolor i fyra delar och grovhacka pistagenötterna. Rör ner kolor och nötter i den smälta chokladen, rör om och häll upp i formen.
Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet för att stelna helt. Låt plattan stå en stund i rumstemperatur innan du skär upp i lagom stora munsbitar, annars spricker den stenhårda chokladen på
Ställ undan dietvågen högt upp i ett skåp och knuffa in badrumsvågen under badkaret. Leta fram ett par mjukisbyxor med resår i midjan, stoppa in en bra film i dvd-spelaren, sjunk ner i soffan och njuuut. Det är långt till nyårsafton och eventuella förflugna löften om mer motion och mindre godis ... ;)
Vilken choklad har så hög procent som 86? Jag brukar bara använda 70%s som finns i våra bybutiker..
SvaraRaderaChilin kan man väl lämna bort? Fanny blir alldeles fläckig av sånt.
Självklart kan du lämna bort chilin! Du kan ju lägga till lite färskpressad apelsinsaft istället. Apelsin är ju super med choklad :D
SvaraRaderaMarabou Premium finns både som 70- och 86-procentig.