lördag 15 maj 2010

Visste ni ...

att jag vill köpa en digital systemkamera plus ett überbra makro­objektiv och ett teledito? Men i den riktiga världen är att vilja sällan synonymt med att kunna :o(

att jag har en förkärlek för whisky, konjak och bitters men avskyr slis­kiga drinkar och klistrigt söta likörer?

att min senaste kyss fick jag av en nästan två meter lång sjökapten med guldtand? Det ni!

att jag funderar på vad jag i herrans namn jag egentligen tänkte på när jag bestämde mig för att börja blogga?

att jag pratar hellre om väsentligheter än skit om andra? Lösning av världsproblem, det är min grej det! *host-host* Väntar bara på att FN:s säkerhetsråd ska höra av sig ;o)

att jag inte gillar lögner, egoism, kverulans, självutnämnt martyrium och skvaller? (Och lite, lite grann när man misshandlar vårt vackra, svenska språk. Eller, tja, alla språk, egentligen.)

att min första riktiga kyss kommer jag bannemej inte ihåg? Anar därför att premiären inte var särskilt himlastormande. Och inte heller har någon av de därpå följande grodorna fövandlats till någon prins av större mått ...

att jag avskyr när någon tror sig veta bättre än jag hur mitt liv ska levas? Det går inte att leva livet åt någon annan, även om många tycks tro det.

att kärlek är som ett pussel? Somliga bitar passar helt enkelt ihop med varandra, andra inte. Fyrkanter och cirklar är två skilda geo­met­riska former, även om man brukar lite våld. Antingen blir bitarnas kan­ter fransiga och kantstötta eller så blir det glipor och dålig pass­form.

att jag gillar att jobba ihop med människor av det motsatta könet? Då är det raka puckar, juste jargong och inget jä-la intrigerande. Inte mycket skvallrande heller, för den delen.

att jag alltid kommer att avsky städning? Hjärtligen, innerligen och i alla dess former! Men jag tål inte att det är ostädat heller. Hm, inte världens mest optimala utgångsläge kan man kanske säga?

att jag är förälskad i själva tanken på att bli förälskad igen innan livet är slut? Hoppet lär ju vara det sista som överger oss människor.

att sist jag grät var jag heligt förbannad? Gråter oftare av ren och skär ilska än av andra orsaker.

att min mobiltelefon är på fallrepet? Funderar faktiskt på att fimpa mobiltelefonerandet helt och hållet. Pilutta er, TeliaSonera! Och er också, Sony Ericsson!

att när jag vaknar på morgonen har jag för länge sedan slutat för­vånas över att jag är ensam i dubbelsängen? Gottar mig istället åt att det är gott om plats.

att innan jag går och lägger mig kollar jag att ytterdörren är or­dent­ligt låst?

att jag just nu tänker på att det här i grund och botten är lite fånigt?

att i morgon kommer jag att ha fått upp den förbannade rosspaljén som jag borde ha skruvat på plats redan igår? Kanske. Om gud vill och jag ids. Och om jag hittar alla verktyg ...

att jag hoppas att jag imorgon, på söndag, blir väckt av ett samtal från Veikkaus (Finlands statliga spelbolag) som talar om att jag var ensam om en sjua ikväll? Då ska Anki också få en fin systemkamera, det har jag lovat.

att jag verkligen vill lära mig att det mesta inte behöver bli gjort i samma stund som tanken föds? Men medan jag övar mig på det ska jag bara ... *rusar vidare*


***

Den här lustiga listan blev jag uppmanad att ta med mig hos Jenny, som plockat upp den hos Pillargontanten, som norpat den av The­rese, som ...

Nu är det meningen att du ska ta den med dig hem :o)

9 kommentarer:

 1. Morning!

  Kul att läsa lite om dina ideal och tankar!
  Ja, visst kändes det lite patetiskt när man satt där och fyllde i...men va fan?
  Lite "toki-toki" får man ju vara?

  Och har man "skrivkramp" som jag drabbats av just nu, så är det gött att ha "en början på meningen" i alla fall...Haha!

  Jisses....tvåmeters sjöman med guldtand!?!?!?
  Dumpade du honom????
  Låter som rena kapet ju!

  Kram på dej och ha en bra lördag!
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Morning själv, Jenny!

  Skrivkramp är bara förnamnat. Jisses, så den där krönikan hänger över mig, som en ruvande rovfågel redo att slå en harpalt ...

  Sjökaptenen? Jo, "dumpad" blev han. En snäll och go’ man på alla sätt och vis, men en för mitt pussel felsågad bit ;o)

  Ha en fin lördag du också! Själv ska jag ut och plåta lite. Senare möjligen även påta.

  SvaraRadera
 3. Alltså ... vi har tammefan (ursäkta kraftuttrycket) varit systrar på en walesisk kulle eller i ett Irländskt potatisland i en annan tid!
  En alldeles underbar dag här och jag ska i sällskap av kameran ta mig in till storstada snart. Var ju bara tvungen (jaaa, faktiskt, så är det!) att titta in till dig först serru.
  Hävv öh lavvli dej!

  SvaraRadera
 4. Å du förresten! Fasen så svårt jag kommer ha att plåta idag. Jag kommer ju hålla tummarna heeeela tiden ;D

  SvaraRadera
 5. Jaså du, då vet jag lite mer om dej nu då =)
  Måste ju ta sej en liten paus då o då o kolla in bloggarna, även om jag inte har så mycket tid till att skriva... Ha en fin dag!!!

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att läsa lite mer om dig och dina funderingar. En sjökapten med guldtand låter ju onekligen spännande. Din definition av kärlek som ett pussel gillar jag!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Anki:
  Jag har alltså också ränt runt med kameran idag, fast ute på vischan :o) Kommer väl något litet inlägg med dom bilderna så småningom. Hoppas din storstadsplåtning bidde givande!

  Christina:
  Bråda tider för en sömnadskunnig förstår jag. Här är det smällvarmt idag och morgonduschen var fullständigt bortkastad. Slöseri både med tid och tappvatten ;o)

  Cina:
  Så trevligt att se dej som ny följare! Varmt välkommen ska du vara :oD Hoppas du då och då hittar någonting läsvärt här i min minst sagt planlösa blogg.

  Herr kaptenen var nog bra på många sätt och vis, men med två alltför olika personlighetstyper i botten blir en sammanslagninge lite svajig. Men vi är goda vänner fortfarande och det är mycket värt det med!

  SvaraRadera
 8. Åhhh vad jag tycker om din blogg!
  Jag har följt dig ett par veckor och blir bara mer och mer förtjust i den, även om jag är urusel på att lämna kommentarer...

  SvaraRadera
 9. Men vad härligt att höra! Du vet, ibland (ganska ofta, om jag ska vara ärlig) undrar jag verkligen över varför jag håller på med detta bloggeri. Så det är jätteroligt att få såna kommentarer som den här, tack för den, och roligt att "se" dig här!

  Välkommen tillbaka precis när som helst. Som du säkert har märkt kan man aldrig vara riktigt säker på vad jag bloggar om härnäst ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!