måndag 10 maj 2010

Det var väl D jag sa!

HÄR ÄR BEVISET! Här är resultatet av fyra månader med hästdoser av D-vitamin och genomlidna fasteprover: min D-vitaminstatus har så gott som normaliserats. Värdet, som från början låg på 19, i nivå med engelska sjukan, har nu med 1600 IE om dagen kravlat sig upp till 74! Men det är en bit kvar. Min doktor är inte nöjd förrän vi spränger 100-vallen.


Samtidigt visar det sig att jag plötsligt äter en dubbelt mer än nöd­vän­digt stor dos av Thyroxin för min underproducerande sködkörtel. I någon månad har jag känt mig ”luddig i luvan”, haft extra svårt med kon­cen­tra­tio­nen och varit elektricitetspirrig i hela kroppen. Förklaring­en är att D-vitamin- och sköldkörtelhormonnivåerna är intimt samman­knippade, så jag har helt enkelt ätit för mycket Thyroxin nu när D-vi­ta­minet för­bättrats så pass radikalt!

Svaret på det senast tagna provet för kontroll av om även min skör­bjuggs­usla C-vitaminstatus har tagit sig har ännu inte anlänt. Men nog vore det bra märkligt om inte 1500 mg C-vitamin om dagen skulle ha haft någon effekt.

6 kommentarer:

 1. Bra att värdena går åt rätt håll.

  SvaraRadera
 2. Yes! Rätt vad det är blir det mänska av mig igen :oD

  SvaraRadera
 3. Jösses du ... ja nu jädrar får du bokstavera ordentligt! Jag hade kraftig B-vitaminbrist för ett tag sen och fick hästsprutor med det i ett par månader. Nu är det livslång behandling med piller B + folsyra som gäller ...

  SvaraRadera
 4. Visst är det skojigt nästan jämt? Men medan det är skoj fortsätter jag att trycka i mig av snart sagt hela alfabetet. Man vill ju för jösse namn inte gå och bli dyslektiker på kuppen också! ;o)

  SvaraRadera
 5. Finns visst nåt som heter Q10 som lär vara bra åxå, haha ...

  Nä nu jöklar (för mycket Isländsk aska i luften) ska jag socksticka ... hur blev det? Påbörjade du nåt?

  Tjollahöpps å sov gott när det är dax!

  SvaraRadera
 6. Jo, det där med Q10 framhåller min väninna P också, som är rätt påläst på sånt där.

  Det har inte blivit varken virkat eller stickat något särdeles den senaste veckan. Känns som jag hamnat i en formsvacka. Satt och tumma på melittamönstret idag, men kom aldrig längre än så innan nåt annat kom emellan. Men det är en dag i morgon också :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!