torsdag 13 maj 2010

Campa på Åland - mitt i stan!

DET HÄR INLÄGGET tillägnas framför allt Polargrevinnan, som ut­tryckt lust att besöka Åland i sommar. Kommer damen (och hennes eventuella sällskap) med husvagn eller husbil, eller om herrskapet gillar tältliv, kan Mariehamn erbjuda en campingplats mer eller mindre mitt i stan!


Gröna Uddens camping ligger cirkus en kilometer från Mariehamns absoluta centrum, i slutet av Tullarns äng. Förutom en egen, barn­vän­lig sandstrand erbjuder stället naturskön uppställning för husbilar eller -vagnar, tältplatser ”mitt i spenaten” fast i stan och nätta små övernattningsstugor för den som inte släpar med sig eget tak över huvudet.

Mer om Gröna Udden kan du läsa om du klickar HÄR.


Bortom det grönmålade huset, som inrymmer duschar och toaletter, skymtar man stranden och vattnet mellan träden. Ett långt stenkast bara.


De rödmålade små övernattningsstugorna står vända med entréerna mot stranden. Jättesöta, tycker jag!

4 kommentarer:

 1. Sådana där små övernattningsstugor är bra. Det finns lite varstans i landet S också. De brukar vara välbesökta.
  C och jag har en förkärlek till fina vandrarhem, vi gillar att sköta oss själv, vi är absolut inga lyxlirare.

  SvaraRadera
 2. Jo, de där stugorna är visst hemskt poppis bland t.ex. cykelturister, som allt emellan vill få riktigt tak över huvudet istället för tältduk :o)

  Vandrarhem är en bra uppfinning! Passar min livsstil och taniga plånka ;o)

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset, jag skall vidarbefodra det till några som har husbil. Min Polar står stilla på min sons tomt som ett litet krypin för farmor när det blir för stökigt i den lilla stugan. En bra lösning på trångbohet. Vi bor på vandrarhem eller något litet pensionat när vi gästar Åland i sommar.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 4. Aha! Se där, så fel man kan få för sig. Jag var ju ööövertygad om att frun har en hjulförsedd sommarstuga, redo att koppla på bilen för att dra iväg till skärgården :o) Men strunt samma! Du och alla andra är lika varmt välkomna ut till oss på Åland på vilket vis ni än kommer.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!